2010-02-26

Rabatt i kollektivtrafiken!

Ja att det har varit totalt kaos i Stockholmstrafiken har väl inte undgått någon direkt. Läste just nu på SL:s hemsida att dom kommer kompensera alla med hjälp av sänkningar av biljettpriser. För mig så kommer det bli 160:- kronor billigare att köpa ett månadskort till exempel. Men samtidigt läste jag på Expressen att folk hade köpt och dom fick absolut ingen rabatt vid köp. Lite underligt det där. Jag kommer fråga innan jag köper. Jag SKALL ha rabatten. Jag har förlorat inkomst pga att det inte dykt upp nån buss för mig. Men jag antar att man blir blåst på dom pengarna med. Men tänkte väl mest tipsa alla som åker kollektivt vad som gäller från och med idag. Ska komma mer information på SL:s hemsida under dagen skrev dom där.

Såhär skrev SL på deras hemsida:

SLs styrelse ska besluta om förslaget i ett extrainsatt styrelsemöte måndagen den 1 mars.

Kompensationen är beräknad att motsvara kostnaden för en veckas resande: 160 kronor för helt pris och 100 kronor för reducerat pris.

Rabatten kommer att dras av på de här biljetterna:

  • 30-dagarsbiljetter som säljs mellan 15 mars och 15 april
  • Säsongsbiljett 1 maj till 31 augusti
  • Sommarlovskortet 1 juni - 31 augusti för unga

Du som har studentbiljett för vårterminen med startdatum 1 januari eller 1 februari, eller årsbiljett för 2010 kommer att erbjudas ett presentkort motsvarande en veckas resande. Efter den 15 mars kommer du kunna ta del av erbjudandet.

Efter styrelsemötet på måndag kommer mer detaljerad information om kompensationen att presenteras, bland annat här på sl.se.

2010-02-25

Sparande Februari

Ja då var det dags för en ny insättning av mig. Kommer följa schemat jag gjorde tidigare men denna gång blir det exakt +3.000:- som läggs undan. Tyvärr riktigt dålig lön denna månad med. Men det blir ljusare tider framöver.

Har uppdaterat allt i högermarginalen.

2010-02-22

Tvlicens? (Tvingas betala för nåt man inte vill ha)

Minns inte om jag dragit upp det här tidigare. Men är nyfiken på hur många här som betalar tv-licens?
Jag tycker den avgiften är helt sjuk. Över 2000:- om året tvingas man betala för nåt man inte äns vill ha. Varför kan man inte välja bort SVT skitkanaler undrar jag? Nejdå, klart folk ska betala ändå. Det är rätt märkligt!

Jag vägrar betala för det, japp det stämmer. Vid minst två tillfällen har nån avgiftskille varit och knackat på dörren. Men har haft tv:n avstängd och antennen urdragen vid båda tillfällerna. Så dom kanske inte lyckats gjort nån typ av mätning då? Men jag öppnade aldrig dörren. Har ingen hemtelefon heller så där kommer dom inte åt mig heller.

Vet att många är emot avgiften och att många vägrar betala den pga att det är en påtvingad avgift. Har sett ändlösa inlägg om detta på många bloggar tidigare.
Vad säger ni om det här?

2010-02-21

Chans på extrajobb

Nämnde i slutet på förra året att det kanske skulle finnas en chans till ett extrajobb för mig på deltid framöver, kommer få reda på om jag får det eller inte nån gång i slutet på mars/ början på april som det ser ut just nu. Det skulle innebära ca femtusen extra varje månad. Det i sin tur skulle nästan dubbla mitt månadssparande. Så jag hoppas verkligen att det går vägen. Men samtidigt om jag får det så kommer jag börja unna mig lite mer saker och försöka hålla mig på ca 10.000:- i månaden på sparandet. Det blir minimum i såna fall. Så jag väntar med spänning på resultatet.

Sen denna vecka som kommer är det ny lön igen och jag ska försöka hålla mig till planen som jag gjorde upp tidigare för första halvåret.


2010-02-14

Snålandet fortsätter

Har varit lite inläggstorka såhär i början på året. Men allt flyter på bra för mig och ser redan fram emot dom kommande månaderna.Vet inte om jag råkade spara undan för mycket under januari för matkontot har sinat rätt snabbt har jag märkt. Har runt femhundringen kvar till den 25:e denna månad. Ja har ju i och för sig klarat mig på mindre tidigare, men ibland känns det lite motigt att leva halvsnålt. Men det är väl ingen panik direkt, blir det problem så åker nån extra hundring ut från sparkontot igen. Men vi får självklart se hur det går dom kommande två veckorna.

2010-02-03

Hoppas på snabb räntestigning

Ja då har man igen läst att räntan ska börja ticka upp snart. Hoppas den gör det en hel del.
Gissar dock på att många kommer få problem med boendet kanske framåt nästa år. Dock inte jag som tur är. Många har säkert det billigt nu. Men framöver kommer det nog inte bli så kul när folk får börja äta nudlar igen.