2010-03-28

Skatteåterbäring

Många har väl börjat fått hem sina skattsedlar nu och jag fick min i fredags. Det blev inte lika mycket som förra året, men det blev ett par duktiga +2502:- i alla fall så jag är nöjd med det. Men vet inte än om jag ska spara dom eller om jag ska göra lite av mina "nödvändiga" inköp för dom. För jag hade inte räknat med så mycket alls om jag ska vara ärlig. Så det kan vara vettigt att lägga dom på det jag behöver till hemmet inför sommaren.

Hur gick det för er läsare? Var nog många som slog mig med återbäringen väl?

2010-03-25

Sparande Mars

Då var det dags för en ny insättning och det blev +6082:- totalt denna månad.

Högermarginalen är uppdaterad som vanligt.

Nästa månad ska det bli kul att se hur mycket jag kan spara undan, det kommer i alla fall bli årets högsta månadssparande med stor sannolikhet. Så det ser jag fram emot.

Nu ska jag betala mina roliga räkningar. Ha en trevlig helg imorgon!

2010-03-24

24/03/2010

Ja då var det dags för lön imorgon och det blir som planerat denna månad med. Sätter av minst 6.000:- imorgon. Får se om det blir nåt mer än det. ( Får återkomma imorgon med ett "Sparande inlägg" som vanligt).

Sen nästa månad har jag redan nu räknat lite och det ser ljust ut för lönen i april måste jag säga. Kanske blir uppåt 7.000 - 8.000:- då om allt blir som planerat. Så det känns väldigt bra.

Annars så rullar vardagen på som vanligt och allt går i rätt riktning.
Får väl redan nu önska alla läsare Glad Påsk!

2010-03-17

Bil och utgifter

Ofta på mitt jobb så pratas det mycket om bilar. ALLA gnäller över att bilen kostar så himla mycket, och visst gör den det. Skulle jag ha en bil så skulle det vara som att ha en extra månadshyra varje månad med alla avgifter inkluderade.

Men ändå envisas många med att ha bil fast dom egentligen inte behöver den. Jag kan förstå att många är beroende av den med extremt långa sträckor till jobb eller liknande. Jag frågade en jobbarkompis om han verkligen behövde bil eftersom den åt upp 25% av hans lön varje månad. Han svarade Jo, jag behöver den. Då kontrade jag lite med att: Jaha? Men du har ju gångavstånd till jobbet, plus alla tänkbara affärer på gångavstånd och ändå tar du bilen dom korta sträckorna?Då svarade han lite att det blir så stressigt utan bilen. Jag personligen tycker det handlar om ren lathet. Men han ändrade sig lite senare och sa att, nej jag behöver den väl inte egentligen.

Ja, jag brukar inte tjata om sånt, men jag gav han en pik så att han skulle förstå att han faktiskt inte behöver den om han nu vill ha mer pengar över. Dessutom visade han mig en servicekostnad på 3.200:-. Hans bil måste väl kosta runt det jag kommer spara under Mars månad.

2010-03-14

Ett inköp avklarat

Idag så har jag en sak jag kan stryka på min lista som jag gjorde i mitt förra inlägg, nämligen balkongmöbler. Köpte det idag och är väldigt nöjd med köpet och att det äntligen har blivit av. Bara börja planera inför nästa sak som skall införskaffas. Ska väl försöka ordna en till sak snart inom en snar framtid. Känns alltid bra att "få saker ur världen" som man säger.

Börjar redan nu se fram emot nästa lön som kommer om elva dagar. Man får börja planera redan nu för den. Skall hålla mig till plan jag skrev om i början av året. Hoppas jag kan trycka undan lite extra med.

2010-03-11

Funderingar och framtida inköp!

Brukar ofta höra saker på jobbet eller ibland på bussen när folk pratar att dom har så himla dåligt med pengar efter helgens festande eller spontana inköp på diverse butiker. Då brukar jag tänka för mig själv att, fan vad glad jag är som själv inte lever så med en massa tokiga spontana inköp och att jag inte lockas av många frestelser som finns i vartenda köpcentrum i dag. Jag inhandlar bara det jag behöver och har användning för. Visst unnar jag mig saker och har kul jag med. Men jag tycker man kan sätta en rimlig gräns. Fast det är ju upp till var och en. Men hade jag som en del av mina gamla vänner spontan handlat saker till höger och vänster hade jag nog med klagat idag om att bankkontot var rätt tomt. Så jag är glad att jag kan lägga band på mig och fortfarande fokusera framåt efter alla år.

Visst har jag lite saker på önskelistan som kommer inhandlas framöver. Det är lite småsaker som en bra fläkt inför sommaren (Förra sommaren var det tokvarmt här hemma i lägenheten), sen ska jag köpa en ny ryggsäck för jag behöver en för min gamla är sex-sju år gammal och väldigt sliten. Sen har jag haft lite funderingar på:

Tvättmaskin (ca 3000 - 4000:-)
Bärbar dator (Ca 4000:-) ( Men har funderat om det verkligen är nödvändigt)
Balkongmöbler (500:-)

Sen har jag velat ha en "lyxartikel" som jag spanat på länge och som jag tycker skulle vara mycket tidssparande och framförallt bekvämt att äga. Nämligen en självgående dammsugare ( 4500:-)
Har en billig model sen tidigare men den är tyvärr inte lika effektiv som dom nya som finns nu.

Nu ser jag fram emot helgen som kommer imorgon!

2010-03-08

Prisskillnader

När jag handlar i olika butiker så märker man hur himla olika priser det är på allt. Kan dra ett exempel när jag var och handlade i ena butiken så kostade en chokladkaka 4:90 medan den andra butiken tog hela 15:90 för samma sak. Jag menar det är en stor prisskillnad. Som min lokala butik som tar 23:- för en 1,5 liters läsk. Samma läsk finns för 10:90 i en annan butik. Så man kan ju verkligen sänka sina inköpskostnader om man väljer rätt butik.

Har börjat gjort så att en dag i veckan går jag till ena butiken och köper det jag behöver billigast där, två dagar senare går jag till den andra butiken och handlar det som jag behöver och som är billigast där. Rätt effektivt i längden. Nån mer som gör nåt liknande?

Sen har jag sett folk som tar ca tio varor i min lokala butik och får betala runt 250 kronor framför mig. Jag bara skakar på huvudet då. Hade dom gått till andra butiken 10 min bort hade dom halverat den summan. Men folk orkar väl inte bry sig antar jag. Så klagar dom på att plånboken är tom?

2010-03-05

Jobbtips

Har ju sett att det finns gott om jobb inom en viss sektor nu, nämligen snöskottarbranchen. Har sett annonser överallt och hört att det är till och med brist på snöskottare. Men kollade runt lite och såg att en del erbjöd 100:-/tim. Jag menar, det är inte mycket att hurra för i dagens läge. Fan en sån lön hade man ju som sommarjobbare på nittio talet. Det är 2010 nu och ska man stå ute i minusgrader så får dom nog näst intill dubbla det om jag skulle gå ut och ställa mig med en skyffel. Men visst är det folk som tar jobbet ändå. Dom på företagen skiter ju i vem som gör det i grund och botten. Billigast går ju först i dagens Sverige.