2010-08-25

Sparande Augusti

Ja då kommer månadens sparande, men tyvärr så blir det inte som det var tänkt då jag har haft extrema datorproblem senaste veckan. Så en ny dator är inhandlad idag. Tyvärr så är det ju sånt som händer ibland och därav är det då som mitt buffertsparande är toppen att ha.

Men en hyfsad summa har jag satt undan trotts detta missöde. Blev i alla fall +6.000:- som åkte in på sparkontot idag. Det får jag vara grymt nöjd med med tanke på omständigheterna. 

2010-08-18

Nästa lön och pensionssparande

Ja, nästa vecka är det dags för nästa lön. Kommer bli en rätt hög summa som sätts av då igen ser det ut som just nu. Har kollat lite snabbt under resten av året med och småplanerat lite och det ser bättre ut än jag trott. Hoppas samtidigt på att bankräntorna kommer ticka kraftigt uppåt med framöver.

Tyckte tidigare att fem till sex tusen var mycket att sätta av varje månad. Men jag kommer kunna sätta av några tusen till under det kommande året. Men i grunden vill jag ha undan minst sex tusen varje månad. Så allt över det är bara en bonus. Bara fortsätta i samma takt som tidigare.

Har även funderat på att börja sätta av 250:- varje månad till ett privat pensionssparande. Inte en stor summa, men om ca 25-35 år så är det en hel del extra pengar som säkert kommer väl till hands. Hur mycket sparar du/ni till pensionen?

2010-08-04

Hur ofta lånar du ut pengar?

Tänkte kolla lite hur ni ser på att låna ut pengar till vänner och bekanta. Betalar folk tillbaks det dom lånat eller hur mycket pengar är det som glöms bort? Lånar du pengar? Hur bra är du i så fall på att betala tillbaka?

Jag har bekanta som är skyldig mig ett flertal tusen i dagens läge, men bara skiter i att betala och det har till och med gått så långt att jag slutat att ha kontakt med en person, och det över 4.000:- som personen lånade för runt nio år sedan nu. Ja, du läste rätt, nio år!

Idag har jag en princip att jag alltid säger nej om nån vill låna pengar. Nåt enstaka undantag finns det väl, men i det stora hela så är det ett blankt nej. Säger ofta att jag har lite kvar på kontot eller nåt sådant. Inte många som vet att jag har pengar så jag kan alltid spela med som dom övriga och låtsas att jag inte har nåt kvar.