2011-06-28

Uppdaterat sparande för Juni

Satte undan +5.000:- denna månad. Ett ganska mediokert sparande för min del. Har lite saker som behöver införskaffas. Skönt att man inte behöver vänta på nästa lön! Får se om det blir nåt mer framöver, kanske kan hända.

2011-06-27

Våra nya sedlar och mynt

Har sett dom tidigare, men idag var jag tvungen att gå in och titta igen. Jag tycker inte alls om dom, men å andra sidan använder jag bara kort så kommer aldrig komma i kontakt med dom när dom väl finns ute i samhället.

Vem slår Gustav Vasa på tusenlappen? Hur många känner till den nya killen på kommande tusenlappen? Dag Hammarsköld? Jag tror en av tio kan svaret på den frågan i Sverige.

Den enda jag tycker har en given och klockren plats på nån av sedlarna är Astrid Lindgren, möjligtvis Ingmar Bergman med, men resten tycker i alla fall jag inte passar på nåt sätt.

Tvåhundra kronors lappen tycker jag är roligast. Den skulle ha behövts tidigare.
Vill ni se dom nya sedlarna så klicka HÄR!

2011-06-23

Sparande Juni (Dröjer tillsvidare)

Idag är det lön för dom flesta och även mig. Jag är rätt osäker på hur mitt sparande blir denna månad pga ett kommande inköp som jag prioriterar rätt högt i dagens läge. Kommer därmed lägga månadens sparande på is tills jag vet hur det blir mer exakt.

Trevlig midsommar!

2011-06-16

Resultat efter förra undersökningen!

Ja man kan ju konstatera att dom flesta vill ha minst en miljon på kontot för att dom skall känna sig rika. Men svaren var rätt sprida och här kommer resten av svaren på bilden nedanför.

Kommer en ny inom kort!

2011-06-13

Tar artikeln med en klackspark och ett leende

Ja många har väl säkert läst eller snubblat över artikeln i en tidning från Göteborg som skrev om sparande och rikedom nyligen. Jag har inget emot artikeln i sig alls. Jag smålog när jag läste den och tar den med en nypa salt. Det var några bloggar som vart omtalade och citerade ordagrant bland annat min.

Det jag finner konstigt med artikeln är att dom personerna som är inblandade inte riktigt förstår hur man egentligen tänker angående ekonomin. Dom ser många av oss som besatta och osociala, jag personligen tycker mer att folk som bloggar om ekonomi har ett väldigt stort intresse för pengar och tycker det är kul och intressant att spara och att följa börsen eller liknande.

Läste däremot en artikel som hette "Sparandet kan gå snett" där vi anonyma bloggare kritiseras för att vara fega för att vi just är anonyma. Det finns många orsaker till det, speciellt i avundsjuka landet Sverige. Det är ju ändå lite komiskt att många tror att vi som bloggar och skriver om vårt sparande inte har nåt liv överhuvudtaget, men där har dom kraftigt fel i alla fall när det gäller mig. Bara för att jag väljer att spara undan en stor summa varje månad så betyder inte det att jag inte kan ha ett fullt fungerande socialt liv och vara lycklig, för lycklig har jag varit länge.

Jag tycker det borde komma fram mer bra saker av oss som skriver om vår privatekonomi och sparande. Det borde lyftas fram mycket mer i dagens läge. För det känns som om vi bara blir färre och färre med dagens extrema lyxkonsumtion.

Det är tryggheten som är viktigast för mig inte att ha en miljon på kontot. Även om jag naturligtvis kommer hamna där en dag.

Sen måste jag tillägga att jag är inte sponsrad på något vis, jag driver bloggen för mig själv.

2011-06-08

Jag tycker om att leva under mina tillgångar!

Ovanlig rubrik tänker säkert många? Men i mitt fall stämmer det faktiskt, ser inget konstigt i det heller. Känns bra att man har över halva lönen kvar när alla räkningar och mat är betalt och man kan spara undan det och bara vänta på nästa lön. Jag lever precis som många andra, från lön till lön. Bara en skillnad, jag har pengar om det skulle behövas. Tryggheten är nästan mer värd än pengarna i sig för mig. Jag mår bara bättre och bättre ju mer mitt sparande stiger.

Det är lite konstigt hur man lätt anpassar sig som människa. På min arbetsplats gnälls det om pengar ständigt, visst ingen har nån hög lön eller grova förmåner, men det är nästan som jag har anpassat mig på nåt underligt sätt då jag med kan dra fraser som " Vem har pengar till det?" eller " Det har man ju råd med?". Känns ibland som man lever lite undercover på sin egen arbetsplats, komiskt med sant! Men det är och förblir bäst i mitt fall. Skulle nog bara bli jobbigt om nån fick reda på att man hade lite undanstoppat. Då får man väl smeknamnet kapitalisten på fem röda!

Ja, jag räknar i alla fall med att nå nästa magiska gräns i september. Ser fram emot det!