2012-02-23

Sparande Januari/februari

Har redan nu sett min lön och har funderat ut mina utgifter och suttit och räknat och klurat ett tag här hemma.
Har ökat på rejält sen januari och sparandet har gått +16.519:- sedan sista insättningen.

Har även en plan för imorgon som jag kommer skriva mer om nästa vecka ifall den genomförs i morgon.

Nu är det bara en dag kvar till helgen och den ser jag som vanligt fram emot väldigt mycket!

Allt är uppdaterat på bloggen som vanligt!

2012-02-19

Snålperiod

Har den senaste veckan levt rätt snålt, och veckan som kommer blir likadan. Var ett tag sen jag var nere på dom här snål nivåerna som jag varit nu ett tag. Påminner lite om hur jag var 2009 under det året. Liten inkomst, stort sparande och var snål som bara den. Har ju faktiskt blivit lite bättre på den fronten, jag känner att ju mer sparande som läggs undan ju mer kan jag släppa på tyglarna.  Men inom en viss gräns är ju tanken då. Har +127:- på lönekontot fram tills på fredag. men det är inga problem alls, har nog haft det värre tidigare i livet än så.

Har fått undan två räkningar med som jag skulle tagit på kommande lönen egentligen. Men jag tänkte att nej, dom ska betalas tidigare än så och så tog jag matpengarna som jag hade kvar och betalade in runt -900:- kronor. Så det kändes bra att få bort dom så fort som möjligt. Kommer ändå klara mig tills på fredag. Jag avskyr att ha obetalda räkningar som bara ligger och skräpar. Ser alltid till att få bort dom så fort jag kan.

Hörs i slutet av veckan!


2012-02-14

Framtida uppsving eller framtida nedsving?

Har inte spenderat så mycket som det var tänkt under årets början så det lär bli ett rejält uppsving den 24:e februari när nästa lön dimper in på kontot. Har inte kollat av siffrorna nu utan det redovisar jag när nästa lön är på ingående.  Men ska bli intressant att se vart jag hamnar nånstans.

Har även hört lite rykten om att min arbetsplats/branch kanske ligger lite risigt till. Jag vet inget än men finns en chans att jag kanske inte har jobb i framtiden. Skulle kännas riktigt surt för min del. Speciellt nu när man äntligen är på väg nånstans med sparande och allt det övriga som jag kämpat för i livet. Är mest rädd för att jag skulle tappa lusten i ett sånt skedde och gå in i väggen som jag har gjort en gång tidigare. Men det får framtiden utvisa. Jag hoppas jag kan ha kvar min deltidsanställning i många år framöver.

Mitt förra inlägg vart det inte så mycket feedback på märkte jag. Minns när jag frågade 2011 så rasslade det in svar och det var kul att läsa. Men i år har alla gömt sig känns det som, eller så har många inte så mycket att berätta kanske? Vad vet jag?  Hoppas på ett uppsving där med!  Ja vi ses och hörs vid löning!

2012-02-02

Vad har ni för sparplaner under 2012?

Tänkte kolla med er vad ni har för planer för kommande år och om ni hade nåt förra året som gick i uppfyllelse enligt era ekonomiska önskemål? Kanske nån som har tagit tag i sparandet eller fått bort en massa tråkiga skulder?

Sen måste jag även tillägga att i mitt förra inlägg så är en av anledningarna till varför jag startade denna blogg också att inspirera andra att börja med ett sparande och få ett tryggare ekonomiskt liv.



2012-02-01

Frågor och svar

Ja har fått en hel del frågor förra året som jag inte nödvändigtvis tänker svara på, men jag har valt ut ett urval som jag kommer svara på här.

1#  Har fått frågor om varför jag bloggar och vad är målet med mitt sparande?

Svar: Ganska enkelt för min del, jag använder bloggen som en sorts "ekonomisk dagbok" för mig själv helt enkelt. Men samtidigt delar jag med mig av den till er läsare. Mitt mål har och kommer alltid vara att ha trygghet i vardagen. Har inga planer på att köpa nån sportbil eller nåt åt det hållet.

2# Lever du ensam eller har familj?

Svar: Jag bor ensam men är särbo, har en underbar flickvän sen många år tillbaks.

3# Sen fick jag en fråga om semester och om jag brukar åka utomlands.

Svar: Nej, jag har aldrig varit så mycket för charterresor direkt. Jag trivs väldigt bra här hemma i Sverige.

4# Hur ser ditt sparmål ut för 2012?

Svar: Som jag sagt tidigare så har jag inget konkret mål för 2012, utan jag kör bara på så får jag se vart jag hamnat i slutet av året. Men att uppnå nästa hundra gräns skulle sitta otroligt fint.

5# Får du många erbjudanden av företag eller liknande? (Vad gäller reklam osv)

Svar: Nej, har inte fått nåt alls.

Hoppas ni fick svar på det ni undrade över ni som frågat.
Ha en bra vecka!


/Pengar och Cash