2012-03-27

Funderingar om sparandet 2012

Har haft funderingar på vart jag skall försöka landa på i slutet av det här året, inte så lätt att hamna rätt i dom tankarna, men jag har sagt tidigare att jag inte ska ha nåt mål detta år, men det är rätt svårt att inte gå runt och småfundera på det kan jag säga. Men jag ska verkligen försöka uppnå nästa stora  "hundra gräns" i december.

Det är fullt möjligt att jag lyckas med det. Men jag har samtidigt funderat på en del inköp som kostar en hel del pengar med. Så jag är lite kluven där än så länge.

Men jag kommer landa nånstans mellan +695.000 - 705.000:- Det är jag helt säker på.

Kändes bra när jag skrev ner siffrorna sådär, har jag verkligen nåt att sträva efter. Känns inte så långt bort ändå.

Ska kolla lite vad jag kan spara som minst per månad av dom återstående månaderna detta år.

April: 5.000:-
Maj: 6.000:-
Juni: 6.000:-
Juli: 6.000:-
Augusti: 7.000:-
September: 5.000:-
Oktober: 7.000:-
November: 6.000:-
December: 7.000:-

Går detta enligt plan så hamnar jag på exakt +703.929:- och då är INTE nån bankränta inräknad.

Ja bara köra vidare så får vi se i slutet av året hur det gått.




2012-03-23

Sparande Mars

Då var det dags för en ny insättning för mars månad. Jag hade kvar över tusenlappen på kontot sen förra lönen pga lite extra sparsamhet här och där. Det blev med dagens sparande +8.292:- . Jag är väldigt nöjd med det måste jag säga.

Jag har ca två månader kvar på min fasta ränteplacering med som kommer ge mig drygt +3.200:- efter skatt. Det är över tusenlappen per månad för ingenting i princip. Känns väldigt bra att kunna ha en sån passiv inkomst. Kommer fortsätta med detta sparande framöver då vanliga bankräntor är rätt klena i dagens läge.

Nu är det åter helg som väntar och nu ska jag inte tänka på pengar nåt mer. Trevlig helg på er!

2012-03-01

Fast ränteplacering

Förra veckan ordnade jag en fast ränteplacering hos min bank. Satte inte upp mig på några längre tider då jag inte vill känna mig osäker ifall något oförutsägbart inträffar så det fick bli en fast ränteplacering på tre månader.

Så utbetalning blir i slutet av maj. Kommer förmodligen förlänga detta var tredje månad i framtiden. Bättre ränta än dom vanliga bankkonton och jag behöver inte ha pengarna så ofta heller. Kanske lämnar en liten summa på ett annat konto framöver ifall pengar skulle behövas.

Sen är jag ju omfattad av den statliga insättningsgarantin så det känns som en trygg placering.

Härligt med fredag imorgon och helg!  Ser alltid fram emot det!