2013-09-25

Sparande September

Då var det dags för en slant att åka in på banken igen.
Höst här och idag var det extremt kallt hos mig. Så kallt att jag sätter undan +8.200:- till extra värmefiltar! Men det är väl lika bra att man vänjer sig då det blir ännu värre framöver.

Bara tre månader kvar till julafton med. Känns som om det just var jul. Åren går för snabbt nu...


Högermarginalen är uppdaterad!

2013-09-22

Gratis är den bästa kryddan!

Gratis är gott heter det ju oftast, och i mitt fall så har det blivit över tio kilo gratis äpplen i veckan som varit och mer blir det imorgon. Vi har så många fina äppelträd som står på allmän plats här i Stockholm där jag bor och det utnyttjar jag varje år. (Har skrivit om det tidigare nån gång men minns inte när det var.)

Jag ser ofta så många villaägare som har helt otroligt fina äppelträd och så ligger allt på marken och ruttnar när hösten kommer, jag fattar inte varför man inte tar rätt på det för? Jag blir alltid avis när jag tittar in på vissa tomter. (Har du äpplen på tomten och vill bli av med några kilo hör av dig!)

Ska väl försöka utnyttja det jag plockat på bästa sätt, började plocka till min flickvän pga att hon är allergisk mot äpplen som finns i butikerna oftast (en del ekologiska har funkat dock). Många är ju besprutade osv.
Kanske borde göra lite god äppelpaj till nästa helg? Ja jag har inte funderat ut exakt vad jag ska göra än, men nåt gott blir det.

Brukar ni plocka äpplen osv?