2015-03-27

Resultat av undersökningen

Då har tiden runnit ut för undersökningen. Här nedan kommer resultatet som jag tycker är väl spritt men procenten som är högst var väl ändå rätt väntat. Nu är det äntligen fredag och nu ska jag iväg och handla lite godsaker till helgen! Hoppas ni får en trevlig helg!

På återseende!



2015-03-25

Sparande Mars

Har just betalat räkningar i vanlig ordning och den här månaden fick jag en riktigt dålig lön. Men man får vara glad ändå. Sparar undan +5.500:- så det känns lite väl futtigt i mina ögon. Året har börjat i en uppförsbacke känns det som när det gäller att få till mitt vanliga sparande. Hoppas på bättre månader framöver.

Har även haft lite visning på en lägenhet som jag och min tjej verkligen ville ha. Men endast en andra plats satte stop för det tyvärr med. Men skam den som ger sig. Jag har ju hela livet på mig att leta boende! Bara ruska av sig och gå vidare.

Blir ett inlägg innan veckan är slut som gäller min nuvarande undersökning som jag har i högermarginalen med.

På återseende!

2015-03-17

Sopsortering/återvinning

Jag lovade ju att dra ett inlägg om sopsortering och återvinning tidigare. Jag hade lite tankar angående det som jag ville få ur mig. Jag vet att en hel del folk är väldigt duktiga på att sortera sina sopor och sköta sig på ett miljövänligt sätt. Men inte alla!

Jag brukar ofta gå förbi soprummet och titta in för jag har hittat så mycket användbart där dom senaste 23-24 åren. Ja, jag började redan som 10-åring att kolla runt efter saker man kunde ha användning för. Jag har nog hittat allt man kan tänka sig under alla år. När jag i oktober förra året gick in i ett soprum så hittade jag tre stycken jackor, varav en var en Canada Gose jacka. Två av dom var det inget fel på och var rätt fina. Canada Gose jackan hade bara dragkjedjan gått sönder på, det är ju lätt fixat. Så jag drog hem alla jackorna och min tjej tog två av dom. Det låg även två stora sopsäckar med kläder som var nytvättade i sopkärlet. Även barnskor ett antal par. Jag förstår inte VARFÖR man inte ger bort eller lägger kläderna till återvinning eller i en Uff container? Varför är folk så lata att dom bara ska gå ner i soprummet och kasta allt? Jag tycker det är ren lathet! Tyvärr kom sopbilen precis när jag höll på släpa upp jackorna så jag gick aldrig ner igen och kollade resten av kläderna.

Sen i våra soprum får man inte kasta vadsomhelst heller, det är brännbart, elektronik samt sortering för glödlampor som gäller där, resten får man kasta i dom gröna containrarna på gården. Har man större saker ska dom ju kastas på en återvinningscentral till ex. Men tyvärr skiter folk i det totalt, jag har hittat allt från sängar till hörnsoffor i soprummet. Den nya idiotiska trenden är folk som kastar sina illaluktande soppåsar på morgonen rakt in i soprummet när dom ska till bilen. Dom är så lata att dom inte kan kasta påsen på gården där den ska vara innan. (Det är ca 25 meter dit). Så istället ligger dom bland elektroniken eller liknande och stinker några dagar. Ni kan ju tänka er hur det kan lukta på sommaren när påsen är full av mjölkförpackningar och pizzarester i 30 graders värme? Förjäkla vidrigt! Våra hyresvärdar har tidigare hotat med att låsa soprummen helt om det fortsätter, men det var för 4-5 år sedan. Verkar inte hända nåt tyvärr. Men då är väl folk så dumma så dom ställer påsen utanför dörren istället. (Skulle inte förvåna mig).

Jag försöker alltid att göra mitt bästa när det gäller att sortera, det tycker jag man är skyldig att göra i dagens samhälle. Det är ju inte speciellt svårt, orkar man inte är det ju bara ren lathet som gör att man missköter sig. Sen är det enkelt med, jag har tre påsar under min diskbänk. En för papper, en för plast samt en för vanliga sopor som matrester osv. Det är bekvämare att göra på det sättet med. Om man kastar allt i en påse hela tiden måste man i snitt springa ut nästan varje dag med en påse. På det här sättet tar jag soppåsen var tredje dag och resten en gång per tio dagar . Funkar utmärkt!

Vad tycker ni om det här?Hur sköter ni er? Hur sköts sorteringen där du/ni bor?



2015-03-11

SurveyBee’s Blog Awards 2015

Ja då var resultatet klart på SurveyBee`s sida. Jag tyckte det bara var kul att bli nominerad. Har aldrig siktat på att hamna i liknande sammanhang, men jag tänkte det kunde vara lite intressant. Jag knep i alla fall en 4:e placering av 15 bloggar så det får man vara nöjd med. Men man hade bra konkurrens så inte så lätt att vinna där. Men kände faktiskt inte igen alla på topp tre måste jag erkänna. Men kul med nya bloggar som poppar upp med. Får ta och titta in på några nya framöver.

Men det är kul att man uppskattas för det man skriver om på många sätt, för det pratas på tok för lite om privatekonomi och allt som rör det ämnet idag. Det måste upp till ytan mer tycker jag. Dags att börja redan i skolorna och lära kidsen att göra en budget kanske? Jag garanterar att många lägger det på minnet och tar med sig det när första jobbet dyker upp. Så slipper många hamna i nån sorts "lyxfälla" med diverse sms lån och privatskulder. Jag hoppas på att det finns med på schemat inom en snar framtid!

Får tacka alla som jobbat med att lista våra bloggar på SurveyBee`s hemsida och ge dom beröm för en kul ide som jag hoppas fortsätter år efter år.

På återseende!

2015-03-06

Video på våra nya svenska sedlar..

Satt idag och läste lite nyheter på en av våra största dagstidningar och hittade en video på våra nya sedlar. Har tidigare länkat till bilder på dom, men här är alltså en video där man ser dom lite tydligare. Jag tycker dom ser helt okej ut idag, var väl lite kritisk tidigare, men det är väl bara för att jag personligen kommer sakna Gustav Vasa på tusenlappen. Länk till video nedan..

LÄNK

2015-03-02

Premiär!

Då var det ny jobbvecka som vanligt, men den här veckan drar Lyxfällan igång på torsdag, så det ska bli väldigt kul att se. Har sett fram emot det länge då det är ett av mina favoritprogram. Jag har sett alla avsnitt som gjorts av serien och är en trogen följare. Alltid lika intressant att se vad personer har prioriterat i sina liv på olika sätt, samt hur det skall lösas.

Såg att det trillat in lite röster på min undersökning som jag drog igång igår med, väldigt intressant måste jag säga. Ska bli kul att se vad slutresultatet blir framöver med.

Nu ska jag försöka fundera ut en budget för den här månaden som just började, framförallt när det gäller mina matvanor samt hur jag har handlat på senaste tiden. Känns som att jag behöver styra upp lite mer ordning på den fronten då jag har överskridit min budget lite väl ofta på senaste tiden.

På återseende!

2015-03-01

Ny undersökning!

Jag hade för några år sedan undersökningar lite då och då, blev lite nyfiken på hur resultatet ser ut för 2015? Jag har lagt upp en undersökning som får ligga fram tills den 25:e den här månaden. Ska bli intressant att se vad folk klickar i för svar. Själv ligger jag mellan 45 - 60% varje månad beroende på vad jag kan avsätta och hur min budget ser ut. Hur ser den ut för dig/er?

Har just tittat på alla avsnitt av Superspararna med, en del saker skrattade jag gott åt måste jag säga, medans andra saker var bra. Men det var inte så mycket nytt för min del, men killen som gjorde egen deo det var nåt helt nytt för mig måste jag erkänna. Det var roligt!

På återseende och rösta på nu!