2013-10-25

Sparande Oktober

Då var det dags för lön och ett nytt sparande och efter dagens sparande är jag nu bombsäker på att klara nästa hundragräns i december.  Det ska mycket till ifall jag skulle misslyckas med det. Så jag tar ut segern i förskott lite grann här. Den här månadens sparande hamnade på +8.036:- och den siffran känns bra att kasta undan.

Nu är det äntligen helg efter en tuff vecka på jobbet. Ha en trevlig helg på er!

Högermarginalen är som vanligt uppdaterad!

7 kommentarer:

 1. Bra jobbat! Jag nådde själv 300k-gränsen i veckan! :-)


  ~Farbror Joakim

  Spara smart med farbror Joakim

  SvaraRadera
 2. Inspirerande att se vad några års fokuserat sparande kan resultera i. Har läst bloggen sporadiskt - vad har du avstått från att göra dessa år? Blir det några utemiddagar eller resor eller åker allt in på sparande? Tycker generellt att den där avvägningen mellan vad som är bra livskvalitet nu och i framtiden är det svåraste, det är så mycket som man inte behöver men också mycket som förgyller tillvaron här och nu... /Julia

  SvaraRadera
 3. Spara smart: Härligt! Alltid kul att nå ett nytt mål. Kör på bara nu!

  Julia Ekonomi: Tack! Visst får man avstå dyrare saker ibland om man vill att sparandet skall hålla en viss nivå, jag personligen är inte mycket för resor som väldigt många är. Men jag lämnar alltid en marginal så man kan handla lite småsaker och unna sig sånt man gillar trotts sitt sparande.

  Titta på mitt sparade år 2011 då jag la mycket pengar på mina intressen och hobbys. Jag fick ta ett år med en svacka för det kändes rätt och är glad att jag gjorde det beslutet för att orka köra på året efter igen.

  Förstår hur du tänker, man vill mycket idag och just nu, men med lite eftertanke så är mycket av det inte så viktigt som man tror. Men allt handlar om en själv och vilken tillvaro man vill ha just nu eller i framtiden. Man får fundera över det mycket och göra nån form av avvägning.

  SvaraRadera
 4. Med anledning av dina kommande 800 000.

  Jag läste i går några av dina tidigare inlägg på din blogg. Jag noterade i en tidig kalkyl att du inte räknande med att komma upp i 800 000 på ännu ett par år. Varför tror du det gått bättre än förväntat?
  Har det kommande resultat sporrat dig? Bättre avkastning generellt sett?

  SvaraRadera
 5. Ah, intressant, Ja det inlägget minns jag inte. Vet du vilket år det var eller månad?

  Jag har nog blivit bättre på att vara mer strikt i mitt sparande. Sen har jag inte haft så mycket utgifter heller och min lägenhet är i princip klar så inköpen har avtagit med tiden. Sen har jag alltid ett femsiffrigt belopp in varje år från räntor.

  SvaraRadera
 6. Jag hittade ovan nämnda inlägg under 2009-08-10.

  SvaraRadera
 7. Anonym: Tack för det! Det var intressant att läsa av tabellen där måste jag säga. Ska göra en uppföljning av det där framöver helt klart! Tack!

  SvaraRadera