2010-10-10

Panta mera!

Under helgen som var nu har jag tagit allt som gick att panta här hemma och släpat iväg till närmaste affär (Min tjej fick dock hjälpa till för det var 5 stora påsar.)  Men det blev en bra summa på +113:50:- som vi använde till lite saker att handla för. Men jag ska se till att den summan åker in på kontot som sparpengar med!

Dags att titta i skåpen och i garaget/ källaren och dra iväg med allt ni har hemma med!

12 kommentarer:

 1. Här har vi lagt ut en annons på blocket med lite som skall bort. Kan inbringa lite cash :)

  SvaraRadera
 2. Nu när du har över 500 000 :- måste du väl ha olika banker? Den statliga insättningsgarantin täcker "endast" 500 000:-.

  Men det har du säkert redan tänkt på. Vänligen

  SvaraRadera
 3. Absolut!
  Det ingår i min källsortering att det som kan pantas det pantas! Mera regelbundet, så blir det inte sååå många kassar med burkar o flaskor på en gång! Såg ett TV-program sent igår, om PET-plastflaskor, i USA, Giftig flaskproduktion och de innehåller massa gifter, som kommer ut i drycken, och det är stora berg av flaskor som återvinnes, men ff miljontals flaskor som dräller omkring och förstör naturen. Säkert lika i Sverige, men vi pantar ju mera än där-över.

  SvaraRadera
 4. Jag förstår inte, du sparar alla pengarna på ett bankkonto? Varför? ska du köpa ett hus snart eller nåt sånt eller? annars borde du väl investera pengarna??

  SvaraRadera
 5. Många bäckar små blir som bekant tillslut en stor å. Bra jobbat med pantningen!
  mvh / Håkan

  SvaraRadera
 6. Oj, här var det en del svar ser jag.

  Nonhosonno: Det är alltid bra att göra!

  Spargrisens mor: Ahh, synd att jag missade det programmet, det hade varit intressant att se.

  Anonym 1: Jag anser inte att min bank kommer ha några problem i framtiden. Så att jag har alla pengar på en bannk ser jag inte som ett problem just nu.

  Anonym 2: Jag sparar på bankkonto för att det är det tryggaste för mig. Sen om jag nån gång i framtiden vill eller har lust att köpa nåt så gör jag det då och tar ställning till det då.

  Håkan: Tack för det!

  SvaraRadera
 7. Småbarnsmamman14 oktober 2010 11:04

  Vi brukar också sätta undan pantpengar, det är ju inte slantar man räknar med. Nu har vi istället börjat spara pantkvittona så de blir en större summa. Varje år bjuder vi på julbord för våra föräldrar och det brukar dra iväg i kostnad... Förra julen var det en av årets "billigaste" handlingar. Vi hade sparat bonuscheckar och pantkvitton ett tag och löste in allt när vi julhandlade. Oj, vilken skillnad det gjorde. Istället för årets dyraste måltid så gick den obemärkt förbi bara för att vi varit lite förutseende och sparat slantar som vi ändå inte räknat med.

  SvaraRadera
 8. hej.
  ja de där pantpengarna är allt bra och ha ibland.
  förra veckan pantade vi och landade på 460kr!!
  460kr i pant för 2personer!
  det blev en handling och det blev 20
  st middagar!!
  kola gärna in på min blogg:
  www.2tusenlappar.blogspot.com

  SvaraRadera
 9. Småbarnsmamman: Det var ju en smart sak att göra. Håller med att det känns ju som om man inte räknat med att få tillbaks dom pengarna.

  Kattliv: Oj, det var inte illa det. Måste varit många påsar?

  SvaraRadera
 10. många påsar? ja. det tog en stund,men det roliga var att det var många som pantade denna dagen,verkar som att fler har fått upp ögonen för denna "dolda" inkomst.

  SvaraRadera
 11. I vår lilla stad ordnas årligen karneval en helg. Allt från småbarn till åldringar är ut på stan och träffas och umgås.
  En del festar och alla ungar springer och plockar tomma flaskor och burkar.
  Mina killar pantade burkar och flaskor för 50 euro i år.

  SvaraRadera
 12. Anonym: Det var en bra summa det!

  SvaraRadera