2011-08-03

Vad har ni för sparplaner under 2011?

Jag kan tycka det är kul att höra vad andra har för sparplaner under året samt hur mycket ni har på banken i dagens läge?  Själv behöver jag väl inte redovisa så mycket mer eftersom det mesta finns ju att läsa här. Men mitt personliga mål för i år är att komma över "600" gränsen och att inte snåla alltför mycket detta år för det fanns en del jag ville göra och införskaffa. Men jag har sparat på rätt bra ändå tycker jag.

Ser fram emot era kommentarer och svar!


12 kommentarer:

 1. Jag investerar 4000:- i månaden i aktier som får ligga.Har även lite småsparande till buffert till huset, men det är den stora posten. Jag har precis börjat investera så det finns inte så mycket på kontot än, speciellt inte efter den här veckans nedgång... Sparar du bara eller investerar du också?

  SvaraRadera
 2. Mitt mål just nu är att göra mig skuldfri efter några dåliga bostadsaffärer som jag nu får betala surt för. Fick ut lite extrapengar som slutlön på en anställning, tänkte ta de pengarna och amortera ned på min skuld. Min tanke var att först göra nåt snabbt klipp genom att investera i fonder vilket tyvärr fick motsatt effekt. Har på några månader sett pengarna mnska med ca 10 procent.... Skulle man ha amorterat direkt istället, vet inte hoppas ju på en uppgång så klart!
  Ola

  SvaraRadera
 3. Angelica: Okej, ja man måste börja nånstans. Jag sparar bara just nu. Tycker det känns som ett säkert kort.

  Ola: Tråkigt att det gått minus, men det är smällar man får ta i den här världen tyvärr. Vi får hoppas att det går uppåt för dig framöver!

  SvaraRadera
 4. Har just nu ca 240 tkr
  hälften i likvider för jag sålde allt innan min semester
  har nu köpt tillbaka lite, för det var redan från början menat som långa innehav, och fick dem nu tillbaka billigare
  Varför jag sparar; för att kunna leva på mina passiva inkomster! Är nu 38, tror jag kan sluta jobba, om jag nu vill det, vid ca 49. Men driver eget och det är ju oftast kul, så kanske fortsätter jag med det som är roligast och låter anställda göra resten samt dra in pengar till mig.
  mvh
  Ekonomitankar

  SvaraRadera
 5. jadu,jag ska upp till 10.000kr på sparfronten,fick använda mycket pengar när katten blev sjuk!

  SvaraRadera
 6. Mitt nästa sparmål är miljonen :-) Ligger på knappt 900k, så det ser tyvärr lite mörkt ut att kunna nå den i år. Är dock särbo till hösten så jag ser fram emot att själv kunna sätta menyn, mycket havregrynsgröt och linser alltså.

  SvaraRadera
 7. Jag brukar försöka spara 20% av nettolönen varje månad.

  SvaraRadera
 8. Har drygt 600 tuss och sparar 15 varje månad.
  Närmaste målet är givetvis miljonen men det stora målet är att inte jobba för att jag måste.

  SvaraRadera
 9. Sparande och sparande. Våra sparpengar går just nu till att bli av med alla dumma krediter mm.

  Så nu ligger vårt sparande på - x-antal tusen. Så om ett tag är vi uppe på 0-sträcket (förutom huslån)

  SvaraRadera
 10. Vad ar egentligen malet med ditt sparande och den har bloggen? Lever du ensam? Har du familj? Reser du utomlands pa semseter? Bara lite nyfiken pa hur det ser ut runtomkring, Sparande i absoluta tal tycker jag inte sager sa mycket om hur man lever, och till vilken kvalitet.
  Ta inte detta som kritik, jag ar uppriktigt nyfiken och har sjalv blivit inspirerad att spara mer efter att ha snubblat in pa den har bloggen...

  SvaraRadera
 11. Jag ser att många här sparar för att kunna "pensionera sig i förtid" varför inte använda pengarna och investera i en fastighet, lägenhet, radhus eller villa. Värdet på fastigheter bara ökar och om låt oss säga 20 år när man säljer fastigheten så kommer man få in en bra slant, det är bara att använda de pengarna till pensionen. Är själv 20 år nu, inga pengar sparade utan lagt det på en lägenhet i Eskilstuna där jag kommer ifrån men inte bor så jag studerar i Växjö. Har varit en hel del slit för att köpa lägenheten på egen hand och har en liten bit på den att betala av, men då jag köpte den på auktion via kronofogden så fick jag den billigt i jämförelse med andra lägenheter i området. En 3a på 72 kvm för 370k i i princip i centrum, den var också i renoveringsbehov en det är fixat. Har ca 110k att betala av på den. Vill jag sälja den om t.ex. 30 år då jag är fyllt 50 år så kommer jag får miljoner för lägenheten, känns som en bra investering. Ja, lite så tänker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. klokt tänkt. Jag köpte en lägenhet i centrala Göteborg för femton år sen inköpspris då var 200k idag är den värd 1.200k. Goa pengar att plocka ut om 10 år då jag går i pension

   Radera