2010-11-23

December planering

Snart är den verkliga ekonomiska krisen här för många av oss. Bara titta på punkterna nedan så börjar nog många svettas.

 • Julafton
 • Mellandagsrea
 • Nyårsafton
Jag har redan nu börjat funderat på hur jag skall lägga upp sista månaden på året. Julklappar är under kontroll och kommer inte dra iväg med alltför mycket pengar. Äter hos min mor på julafton så det kostar mig inget mer än några tio kronor.

Mellandagsrean är en bra tid då man faktiskt kan fynda mycket när det gäller framförallt skor och kläder. Då bör man passa på och ge sig ut OM det är nåt man verkligen behöver införskaffa. Har själv utnyttjat detta tillfälle till mycket och sparat många hundralappar.

Nyårsafton kommer bli en billig historia i år med. Slutat med fyrverkerier för många många år sedan.(Tittar mer på när andra bränner upp sina pengar) Roligare så! Blir väl mest lite pengar på mat och lite sånt. Lite trevligt skall man ju ändå ha då tycker jag allt.

Hur har ni planerat dom här tre punkterna?

5 kommentarer:

 1. Det är nog grymt bra att lägga upp en strategi. Både för julklapparna och de egna julklapparna. Den enda julklappen som jag vet vad jag ska köpa är till mig själv (man bör ju belöna sig själv när man varit duktig). Dess bättre är vi bjudna på julbord av fruns arbetsgivare och julafton firas med hennes familj. Enda kostnaden är transporten till dem. Vad gäller nyår så har jag inte köpt fyrverkerier på jätte länge. Tycker nog som du att det räcker att titta på.

  SvaraRadera
 2. Jag har planerat för julklappsinköp sedan länge och har ett konto för nöje/inköp där jag har lagt undan 500 kr/månad hela hösten. Så nu när min lön kommer har jag redan detta avsatt.Denna månad kommer jag spara 12 000 kr, då har jag har fått löneförhöjning och dessutom 5 månader retroaktivt.

  SvaraRadera
 3. Jag älskar att spendera mycket pengar på julklappar till min familj, det får mig att må bra. Men annars så kostar inte julen mig något, jag spenderar julen hos mor min och samma på nyår. Enda som kostar är bensin dit.

  Jag undrar över en sak också. Blir det inte tråkigt att alltid spara så mycket och, vad jag har förstått, inte unna sig någonting? Eller har det blivit en ren vana att ha det så?

  SvaraRadera
 4. Jag har lyckan att kunna äta mig mätt på jobbet - och julbord är jag redan trött på. Så den delen är ordnad. Julklappar är i stort sett ordnade genom några inköpta saker som jag tröttnat på. Så, det blir rätt dyra klappar. Men bättre att ge bort dem och må bra av det än att sälja dem och irritera sig över förlusten.

  SvaraRadera
 5. Anonym: Visst unnar jag mig saker, annars orkar man inte spara hela tiden. Man måste belöna sig själv ibland. Men visst, man faller lätt för vanan.

  Riksomengris: Ja det önskar jag med att jag kunde göra. Gratis mat är ju kanon!

  SvaraRadera