2010-12-06

Vänta på nästa lön?

Lite underligt att höra en del prata om pengar ibland, framförallt på mitt jobb där dom flesta gnäller om det hela tiden. Häromdagen så fick jag mig en tankeställare som faktiskt gjorde mig rätt nöjd med mig själv. En del pratade som vanligt att dom ville köpa saker och så plötsligt sa några att, "Ja men jag måste ju vänta på nästa lön innan dess" I mitt huvud fanns inte ens en sån tanke, utan jag tänkte bara, men gå och köp den/det då om du vill ha det, och det var det som gav mig en sådan lättnads känsla. Jag har inte haft sådana tankar på över tio år. Det är så jäkla skönt att man inte behöver oroa sig för sånt där.

6 kommentarer:

 1. Ja, det är en härlig känsla att ha konsumtionsbufferten på plats!

  SvaraRadera
 2. Ja visst är det skönt att veta att det finns pengar när man vill handla något, att inte behöva vänta på sin lön för att konsumera, eller ta av krediten som säkert väldigt många gör. Dvs handlar för lånade pengar. Samtidigt skall vet vi ju att det finns många fattiga också runt omkring.

  SvaraRadera
 3. Tmp: Absolut!

  Spargrisens Mor: Jag det är skönt! Jo, men tyvärr är det många som på ett eller annat sätt satt sig i den situationen. Även fast man är fattig så kan man göra saker för att få sin ekonomi på fötter.

  SvaraRadera
 4. haha.. ja, det var länge sen man behövde spara pengar för att köpa något. :)
  Å andra sidan så är det väldigt sällan jag köper något, men skönt att veta att man inte behöver vänta ifall lusten skulle falla in.

  SvaraRadera
 5. Vore intressant att veta mer om din budget och VAD du sparar pengar på mer än bara en siffra som du sätter undan varje månad. Det är visserligen något inspirerande men ännu mer inspirerande skulle vara att få veta hur amn kan tråckla undan pengar till sparandet.

  /L

  SvaraRadera
 6. Dags för ett SMS-lån? hehe

  SvaraRadera