2013-12-02

Black Friday

Har denna månad fått en ny insikt i saker som händer utanför vårt land och som jag gissar på är en ny populär sak att använda kreditkorten till rätt kraftigt. Men i dagens läge med all status och "bling bling" uppmärksamhet så är det nog många som använder avbetalningar och tar lån och diverse liknande saker för att inte vara sämre än nån annan. Jag pratar om det nya fenomenet "Black Friday" som dykt upp i Sverige på senaste tiden. Jag tror det kommer från USA från början (rätta mig om jag har fel). Men det är väl som nån slags mellandagsrea fast priserna ska väl vara ännu lägre.

Jag såg en film från just USA vid ett tidigare skede och folk attackerade butikerna precis som om det var gratis guld innanför väggarna när butiken öppnade. Vet dock inte om det var lika galet i Sverige?

Vad tycker ni om det här fenomenet? Har ni själva varit där eller känner ni nån som varit på en sån rea?

5 kommentarer:

 1. Black friday är väl kopplat till amerikanernas thanksgiving och den ledighet som följer "högtidsdagen".
  Säkert kul om man gillar rea och en alltmer ökad amerikanisering. Samma skräp säljs väl nu som om några veckor.

  SvaraRadera
 2. Har varit med om 1 Black Friday i USA och kan absolut säga att det är betydligt mer än vår motsvarighet mellandagsrea. Man kan dra en parallell till halloween och jämföra Sverige och Usa. Allt är så mycket större, utbudet är dessutom enormt.
  Annars mycket intressant att delta då det är billigt, iallafall när man är svensk.

  SvaraRadera
 3. Anonym: Då vet jag lite mer, hade inte så stor koll.

  Kanjagblirik: Ja dollarn är ju låg fortfarande, säkert grymt om man är där och har lite stålar över. Men hur många skuldsätter sig? Skulle vara intressant att veta..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oavsett om dollar är låg eller inte så är det otroligt billigt där borta.
   Jag är osäker på hur möjligheterna är att ta "lån" och skuldsätta sig specifikt för "black friday"
   Här kör ju många företag, "betala i februari" osv. Antar att det finns nån form utav liknelse även i amerikanska företag.

   Radera

 4. Kanjagblirik: Funderade mer på kreditkortsanvändandet som är väldigt populärt i USA. Många som drar kortet för pengar dom inte har gissar jag på.

  SvaraRadera