2015-09-14

Det är aldrig försent!

Fick en kommentar på min blogg som fick mig att fundera lite över det här med sparandet. Nämligen att det är aldrig försent att börja spara. Även om man passerat fyrtio eller femtio strecket så är några års sparande väldigt lukrativt för framtiden.

Hade jag varit låt oss säga fyrtiofem år gammal och just kommit på tanken att, hmm jag kanske skulle spara ihop hundratusen. Då hade det tagit mig personligen drygt ett år att ha den summan på ett sparkonto. Jag tror till och med att om man skulle anstränga sig hårt från fyrtiofem till sextio så skulle man ha en miljon ligga innan man går i pension. Det är värt att fundera på tycker jag.

Jag försöker ofta få folk att fundera på vad dom gör med sina pengar då många inte verkar ha så mycket koll på sina diverse inköp. Det är oftast dom här småköpen och spontana infallen som vi ständigt utsätts för i samhället varje dag som är den stora boven. Det finns butiker som är värre än andra, nämner inga namn här, MEN dom butikerna som är värst är ju dom som ligger i direktanslutning till tåg och tunnelbanor bland annat.

Hur ser ni på just den här frågan?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar