2010-06-09

Halvmiljonen är fixad!

Idag har jag äntligen nåt fram till ett stort delmål som jag har strävat efter länge och det känns helt underbart att se att man har en halv miljon på banken. Vilken lättnad det är! Hade aldrig trott att jag skulle nå dit för bara tre år sedan då mycket såg mörkt ut för mig. Men jag fixade det till slut! Skam den som ger sig! I skrivande stund har jag +500.712:- kronor! Gjorde även en extrainsättning då jag såg att jag kommer ha en del över när månaden är slut. Så det blev +2.502 + 565:- som åkte in idag.

Det känns som om det är en helt ny era som börjar nu och jag kan lämna dom tidigare delmålen bakom mig och blicka framåt.

Kan redan nu avslöja att till årskiftet 2010/2011 så är mitt mål att landa på +550.000:- så det kommer krävas att jag verkligen tar i lite extra under det kommande halvåret.


Lite kuriosa:
Minns när jag började med bloggen så låg jag nånstans runt 370.000 - 380.000:-. Minns faktiskt inte exakt. Men är rätt nära med den gissningen.
Vid årskiftet 2009/2010 så hade jag exakt 470.000:- det minns jag glasklart i alla fall.
Som sagt idag har jag +500.712:- kronor.

Högermarginalen är uppdaterad!

11 kommentarer:

 1. Härligt, grattis!
  Måste kännas helt underbart. Själv är jag precis i uppstarten och tycker det är jättekul att läsa olika ekonomibloggar som inspirerar och ger tips.
  En halv miljon känns än så länge avlägset för mig, men en vacker dag :)

  SvaraRadera
 2. Gött jobbat! Härlig känsla förstår jag.

  SvaraRadera
 3. Tack för dom orden! Allt går om man vill och ger sig fan på det!

  SvaraRadera
 4. Grattis, rolig blogg du har! Vi har delade intressen. Hur mycket av din halva miljon ligger på aktier eller fonder?

  Det vore också roligt om du kunde skriva om dina kostnader en normal månad. Hur mycket pengar har du att leva för varje månad?

  SvaraRadera
 5. Grattis! Bra jobbat! Miljonen nästa :)

  SvaraRadera
 6. Riktigt bra jobbat! Kul att det går framåt!

  SvaraRadera
 7. Så trevligt att du har nått detta ditt mål!
  Nu kan du ställa upp nya utmaningar avseende ditt sparande. Kanske miljonen då blir nästa stora sparmål? Och du, det må väl bli en del extra på kontot, om man betänker effekten av "ränta-på-ränta" också. Läste nånstans om "en kronas kraft...". I alla fall, Grattis till halvmiljonen!

  SvaraRadera
 8. Grattis :) Måste kännas skönt :)

  SvaraRadera
 9. Tack alla!

  Johan: Jag sparar inte i varken aktier eller fonder.

  SvaraRadera
 10. Hur tänker du kring den låga räntan som troligen kommer höjas i en långsam takt framöver. Avkastningen på ditt kapital blir ju ytterst marginell säkert i många år framöver. Investera i reella tillgångar istället, exempelvis guld, bostäder mer vågat dock.
  Inflationen äter upp våra sparpengar med dagens ränta tyvärr.

  SvaraRadera
 11. Spargrisens mor: Jag kommer ta ett steg i taget, men visst vore det ännu skönare med en miljon på banken! Helt klart nåt att sträva efter.

  Anonym: Ja det är mer vågat och man kan samtidigt förlora en hel del på det du nämner, jag kör på säkra kort. Sen kommer räntan ticka upp här framöver det är jag säker på.

  SvaraRadera