2010-09-26

Sparande September

Ja då var det dags för en ny insättning och det blir en rund och fin summa på +8.000:- som åker in denna gång. Är mer en grund för denna månad, kan eventuellt bli mer har inte haft tid att räkna på allt än, men återkommer om det blir mer.

Allt är uppdaterat i högermarginalen!

7 kommentarer:

 1. Hej!
  Kan inte du skriva om dina matkostnader? Jag vet att du har gjort det förut, men lite mer utförligt vore jättekul att läsa. Det är roligt att lära sig nya saker. Jag har tänkt att börja spara nu också, dock inte lika mycket som dig för då kan jag sluta äta direkt, men en liten slant ska det allt bli. Och alla sätt att spara på är ju intressanta :)

  SvaraRadera
 2. Anonym: Ja, vet inte hur jag skall beskriva det, men jag kan ju ge dig lite tips så får du klura lite själv när du är ute och handlar. Allt handlar i alla fall för mig om vilken butik man handlar i, sen handlar jag i olika butiker för att det kostar ju olika i olika butiker så att säga.

  Kan ge ett exempel: Köpte nyligen ett storpack kyckling som man gör i ugnen i folieform den innehöll 7 bitar. Den kostade 19:90 på Lidl. ICA butiker tar mellan 30 - 45 kronor för samma sak. Varierar naturligtvis med tanke på smak osv.
  Kan ta bröd som exempel med. Köper en limpa på Lidl för 17:90 och ICA tar 24:90. Varför ska jag då gå in på ICA?

  Gör som mig, kolla runt i dina butiker där du bor och jämför priserna. Det finns hundralappar att spara varje vecka.

  Sen när man plussar ihop alla kronor på varje sak som man handlat så är man uppe i en hundring på nolltid. Det gäller att välja rätt butik och köpa olika saker från olika butiker.

  SvaraRadera
 3. Hej,

  Fortsätt gärna skriva oftare på din blogg,kul läsning för en likasinnad som mig. Jag brukar själv spara 5000-7000 kr med en lön på 23500 kr före skatt.

  Hur mycket tjänar du varje månad före skatt och vad jobbar du med?

  Angående maten, jag bor själv nära en lidl som jag sporadiskt besöker. Det tråkiga med lidl är att helheten för en storhandling är begränsad som jag ser det. Vissa varor går att köpa men de har långt ifrån samma sortiment som ica. Handlar du allt på Lidl?

  SvaraRadera
 4. Johan: Jag skriver när jag har nåt att skriva om. Ibland blir det inget på ett tag och mer andra gånger. Då sparar du som mig ungefär då. Hur mycket har du fått ihop?

  Vad jag tjänar och jobbar med håller jag anonymt. Men jag ligger där du ligger fast lite mindre pga att jag jobbar deltid.

  Jag förstår dig precis! Lidl har inte samma sortiment som ICA, det håller jag med om. Men jag kombinerar dom båda oftast med saker som Lidl inte har. Nej, jag handlar inte allt där. Men jag handlar nog bortåt 75% där kan man nog säga.

  SvaraRadera
 5. Hej, Jag har fått ihop 65000 kr idagsläget. Endast jobbat ett år nu efter min examen(lågavlönad). Lägger också en del pengar på mitt csn lån som jag gärna vill amortera i en snabbare takt. Känns inte bra med lån.

  Ska nog försöka ge lidl chansen oftare än vad jag brukar. Jag älskar ju att göra klipp.

  Snål/spartips som jag tillämpar:
  *Min sambo klipper mig
  *Bytt ut storbankens låga ränta mot en mindre bank med betydligt högre ränta.
  *Veckoplanerar matinköp med matlista, matlådor till jobbet
  *Sätter undan mycket pengar i början av månaden och tvingas till snålhet.
  *Har två par sneakers i olika färger som jag kör året runt.
  *Dricker sällan på krogen.
  *Har ingen bil
  *Säljer prylar på tradera och blocket
  *frågar mig alltid innan köp: behöver jag verkligen det här? oftast blir svaret nej.
  *Tar med mig gratis produkter från mässor och dylikt.

  Listan kan göras längre..

  SvaraRadera
 6. Är grymt fint att du kan spara undan 8000kr på en deltidstjänst, som att ha kakan och äta den :-)

  SvaraRadera
 7. TMP: Ja det är bra. Men jag bor billigt och har ingen bil och tänker mig för i många avseenden. Mycket det som gör att jag kommer upp i en bra summa varje månad.

  SvaraRadera