2010-08-25

Sparande Augusti

Ja då kommer månadens sparande, men tyvärr så blir det inte som det var tänkt då jag har haft extrema datorproblem senaste veckan. Så en ny dator är inhandlad idag. Tyvärr så är det ju sånt som händer ibland och därav är det då som mitt buffertsparande är toppen att ha.

Men en hyfsad summa har jag satt undan trotts detta missöde. Blev i alla fall +6.000:- som åkte in på sparkontot idag. Det får jag vara grymt nöjd med med tanke på omständigheterna. 

3 kommentarer:

 1. Kul att se hur ditt sparande växer. Klart du behöver en ny dator så att vi kan fortsätta se dina blogginlägg.

  SvaraRadera
 2. Absolut, ibland behöver man helt enkelt göra större inköp, oavsett hur sparsam man är. Då är det suveränt att slippa köra butikernas "räntefritt".
  Börsen ska tydligen ha gått ganska dåligt senaste månaden av vad jag har hört. Skönt då med ett lite lägre risktagande som vi har. Det blir inga snabba klipp, men det går stadigt framåt :-)

  SvaraRadera
 3. @ TMP
  Enligt www.di.se så är index på 11,5 % upp för året. Var hittar man sådan ränta (sen får du inte glömma aktieutdelningarna på ca 3-5% som gör att det faktiskt blir ett värde på en aktie). Köper man tex H&M så är man inte ute efter snabba klipp, men en utdelning på ca 4%/år + en tillväxt på ca 15% varje år borgar för en rätt trygg avkastning (man kan ju även sprida risken i flera bolag om man nu vill gadera sig mot att Perssonfamiljen helt plötsligt glömmer bort hur man tjänar pengar).

  SvaraRadera