2011-06-08

Jag tycker om att leva under mina tillgångar!

Ovanlig rubrik tänker säkert många? Men i mitt fall stämmer det faktiskt, ser inget konstigt i det heller. Känns bra att man har över halva lönen kvar när alla räkningar och mat är betalt och man kan spara undan det och bara vänta på nästa lön. Jag lever precis som många andra, från lön till lön. Bara en skillnad, jag har pengar om det skulle behövas. Tryggheten är nästan mer värd än pengarna i sig för mig. Jag mår bara bättre och bättre ju mer mitt sparande stiger.

Det är lite konstigt hur man lätt anpassar sig som människa. På min arbetsplats gnälls det om pengar ständigt, visst ingen har nån hög lön eller grova förmåner, men det är nästan som jag har anpassat mig på nåt underligt sätt då jag med kan dra fraser som " Vem har pengar till det?" eller " Det har man ju råd med?". Känns ibland som man lever lite undercover på sin egen arbetsplats, komiskt med sant! Men det är och förblir bäst i mitt fall. Skulle nog bara bli jobbigt om nån fick reda på att man hade lite undanstoppat. Då får man väl smeknamnet kapitalisten på fem röda!

Ja, jag räknar i alla fall med att nå nästa magiska gräns i september. Ser fram emot det!

6 kommentarer:

 1. Lustigt att det är så fult att spara pengar i Sverige, är själv i samma situation som du utan att jag haft några dröm inkomster men det känns som om det skulle vara pinsamt om folket på jobbet fick reda på det? Egentligen borde det ju vara pinsamt för vuxna människor att erkänna att de inte har nått sparat??? Eller??

  SvaraRadera
 2. Anonym: Jo du har rätt tycker jag, jag vet inte varför det är fult att ha ett bra sparande eller någon årslön på sparkontot. Jag tror det är många saker bland annat avundsjukan hos andra när dom väl känner till det. Men visst, man borde ha nåt sparat eller i alla fall nåt på banken i vuxen ålder.

  SvaraRadera
 3. Håller med om att det är lustigt att man ser ner på folk som sparar :) Men det är väl det som samhället gått åt senaste åren.

  Länkade denna blogg i ett inlägg angående detta från i min blogg. Hoppas inlägget ses som en diss:)

  SvaraRadera
 4. Arbetande pengar: Jag har läst artikeln och det kommer ett inlägg om det snart..

  SvaraRadera
 5. sälvklart menade jag att du inte skulle ta det jqg skrev som en diss:) artikeln i sig hsr dock en hånfull underton

  SvaraRadera
 6. Arbetande pengar: Jo, jag förstod vad du menade. Ingen fara. Jo det har den, håller med.

  SvaraRadera