2011-06-13

Tar artikeln med en klackspark och ett leende

Ja många har väl säkert läst eller snubblat över artikeln i en tidning från Göteborg som skrev om sparande och rikedom nyligen. Jag har inget emot artikeln i sig alls. Jag smålog när jag läste den och tar den med en nypa salt. Det var några bloggar som vart omtalade och citerade ordagrant bland annat min.

Det jag finner konstigt med artikeln är att dom personerna som är inblandade inte riktigt förstår hur man egentligen tänker angående ekonomin. Dom ser många av oss som besatta och osociala, jag personligen tycker mer att folk som bloggar om ekonomi har ett väldigt stort intresse för pengar och tycker det är kul och intressant att spara och att följa börsen eller liknande.

Läste däremot en artikel som hette "Sparandet kan gå snett" där vi anonyma bloggare kritiseras för att vara fega för att vi just är anonyma. Det finns många orsaker till det, speciellt i avundsjuka landet Sverige. Det är ju ändå lite komiskt att många tror att vi som bloggar och skriver om vårt sparande inte har nåt liv överhuvudtaget, men där har dom kraftigt fel i alla fall när det gäller mig. Bara för att jag väljer att spara undan en stor summa varje månad så betyder inte det att jag inte kan ha ett fullt fungerande socialt liv och vara lycklig, för lycklig har jag varit länge.

Jag tycker det borde komma fram mer bra saker av oss som skriver om vår privatekonomi och sparande. Det borde lyftas fram mycket mer i dagens läge. För det känns som om vi bara blir färre och färre med dagens extrema lyxkonsumtion.

Det är tryggheten som är viktigast för mig inte att ha en miljon på kontot. Även om jag naturligtvis kommer hamna där en dag.

Sen måste jag tillägga att jag är inte sponsrad på något vis, jag driver bloggen för mig själv.

2 kommentarer:

  1. Underligt påstående att "sparbloggar" skulle vara sponsrade. Dessa bloggar förordar tvärtom att man ska vara vaksam och inte släppa ifrån sig sina surt förvärvade slantar...

    Men så blir det väl när man envisas med att intervjua bankernas sälj.. förlåt, rådgivare.

    SvaraRadera