2011-08-01

Statusfixerad

Har pratat runt lite på min arbetsplats och pratade med en kille som började småklaga på lön och diverse utgifter. (Inget ovanligt på min arbetsplats). Fick reda på att killen får ut 17.000:- efter skatt och har en hyra på ca 10.000:- då han bor i ett nybyggt område som ligger innanför tullarna här i Stockholm. Han skröt om området för några när jag råkade höra lite tidigare. Men samtidigt så har han knappt ett korvöre kvar när han betalat den saftiga hyran samt övriga utgifter.

Jag personligen skulle aldrig någonsin kunna ha det sådär ekonomiskt, vilken press jag skulle känna över att man i princip slängde bort lönen bara för att man ska "vara inne" och imponera på sin omgivning,vänner och bekanta, bara för att man ska bo i ett flådigt område. Men det där är ju vardagsmat i Stockholm idag, tycker jag hör om sånt ofta. Folk skulle nog bo i en barack bara den låg i Hammarby Sjöstad eller på Östermalm.

Men det är ju i och för sig upp till var och en hur man vill bo och var man vill bo. Men det är bara lite sjukt kan jag tycka att man offrar i princip hela sin tillvaro pga att man bara måste bo i ett visst område, för vad ska alla andra tro annars? Känns som om många gör vad fan som helst bara för att hålla fasaden uppe, trotts att man egentligen inte har råd med det överhuvudtaget. Men det är ett kul ämne att diskutera och fundera på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar