2011-10-25

Sparande Oktober

Ny månad och nytt sparande!

Jag såg att jag räknat lite fel på mitt konto och insåg att jag hade fyrtioen kronor mer än vad som stod här. Alltid bra att hitta lite extra. Satte av +8.041:- denna månad och vem vet, kanske blir mer när jag funderat ut månadens utgifter.

Ska försöka få mitt nyårsmål uppfyllt, nämligen att passera +630.000:- den andra januari då räntan betalas ut.
Den som lever då får se!

5 kommentarer:

 1. Hej,

  Lite nyfiken, vilket sorts sparkonto har du? Fast eller bunden? Hur hög ränta?

  SvaraRadera
 2. Otroligt imponerad över att du kommit upp i över 600k på rent sparande. Hur länge har du sparat med ditt nuvarande mål? Ser att din blogg börjar 2009 och du sparat drygt 225k under den tiden. Började du spara aktivt innan dess eller hade du en summa innan du beslutade dig om att påbörja ditt sparande?

  Tack för spännande blogg.

  Vänligen
  /P

  SvaraRadera
 3. Fredrik: Idag har jag endast förmånskontot hos Nordea. Rätt klen ränta där än så länge, men ska väl se mig om framöver tänkte jag. Räntan idag ligger runt 2% ca. Men jag hoppas på uppgångar framöver.

  Anonym/P: Tack för det! Jag har sparat i perioder i mitt liv. Har haft perioder då det stått still samt haft perioder då det faktiskt gått ner mycket pga arbetslöshet bland annat. Har sparat runt 7-8 år totalt nånstans där. Är inte helt säker med det är rätt nära.

  Hade en period då jag levde på mina sparpengar med och då rök ca 100.000:- Men är glad jag tog mig ur det. Så nu är det bara köra vidare!

  SvaraRadera
 4. Kul att läsa om ditt sparande. Tänkte bara höra om du inte har funderat på att lägga pengarna hos ex ikano banken och låsa dem där, du kan få upp till 3.20% ränta för att låsa pengarna 1 år.

  Är det aldrig så att du behöver plocka ut pengar någongång för konsumtion?

  SvaraRadera
 5. Fattiglappen: Tack! Att låsa pengarna har jag funderat på mycket, men är lite osäker över det ifall jobb eller liknande skulle försvinna. Men ett år har jag som sagt funderat över.

  Kul att du nämde konsumtion frågan, svaret är jo jag gjorde det nu i januari faktiskt för jag ville köpa en sak och det är ju det sparandet är till för i grund och botten så att man har friheten att göra saker utan att till ex behöva vänta på nästa lön.

  SvaraRadera