2012-06-21

Miljonregnet!

Ja veckans ekonomiska nyhet var ju när ägarna till Nominit i Värnamo delade ut över hundra miljoner till sina anställda och tryggade deras framtid på ett otroligt generöst sätt.

Jag blev helt paff och glad när jag läste det. Det finns generösa ägare av företag kvar, helt otroligt!
På min arbetsplats är ägaren för snål för att ens bjuda oss på julmiddag fast han är en av dom rikaste i Stockholms söderorter och har ett flertal hus runt om i världen. Det är skillnad på folk helt klart!

Vad kul det måste kännas att få vara så pass generös mot sina anställda. Verkligen visa att man vill dom väl och att dom ska ha en del i kakan med och inte bara chefer av olika slag.

Jag är fortfarande rätt paff av nyheten. Det är så otroligt bra gjort av dom!

Vad tycker ni om det här? Här är en länk till nyheten ifall ni har missat den: klicka HÄR!


5 kommentarer:

 1. Ja riktigt snällt gjort :)

  SvaraRadera
 2. vår gamla chef var lika generös! Saknar verkligen min gamla bonus=) Å andra sidan var det ett otroligt smart drag av honom. Han fick en lojal skara arbetare som inte sa nej till att ibland bli tvugna att jobba extra. Personalen ställde alltid upp! Tyvärr gick han bort i cancer och nya cheferna vart aldrig lika omtyckta=( tvärtom....idag är jag glad att jag slutade...alla gamla har slutat på jobbet

  SvaraRadera
 3. jag läste också det - en jobbare skulle få 450 kSEK i junilönen och lika mycket i december. Och vad gör han - han ska köpa en ny Volvo Cab. Priset på en sån är mellan 382 kSEK och 435 kSek utan tillval enligt prislista på www.bilia.se. Tragiskt på sitt sätt - genom att placera de ca 500 kSEK han får kvar efter skatt i en väl diversifierad utdelningsportfölj och så vänta några år och därefter köpa en som är något år gammalt skulle han kunna köpa den för den ackumulerade avkastningen och ha ursprungskapitalet kvar.

  SvaraRadera
 4. Minna: Ja det är smart av din gamla chef. Man ska speciellt ta bra hand om folk som jobbar längst ner på stegen tycker jag. Speciellt arbetarna! Bryr man sig inte om dom så är det mycket som ofta går snett för företaget, jag känner till mycket om det.

  På mitt gamla jobb som jag hade mellan 2000-2004 hade jag en kanonchef som jobbat på golvet själv i ca 20 år innan mig så han visste hur det var och var generös med timmar och semestern.

  Mina nuvarande chefer bryr sig inte ett dugg om oss på golvet tyvärr. Dom öser allt i egen ficka och blåser oss på våra löner varje månad. Tar inte ens in personal när andra är sjuka pga att dom är så snåla.

  Anonym: Läste det! Ja klantigt att inte tänka lite framåt när man får så mycket pengar.

  SvaraRadera
 5. Ja det var lätt det coolaste jag hört på länge! vi brukar få 1000:- i julbonus ;-)

  SvaraRadera