2013-07-04

Mina matinköp

Satt och funderande angående mina inköp av mat som jag gjort senaste två veckorna, och jag har verkligen märkt att jag inte slösat bort lika mycket som jag brukar. Har kommit in i en period av att jag tröttnat lite på all snabbmat av olika slag, dvs pizza,hamburgare och annan utemat.

Ska radda upp lite exempel här tänkte jag. Jag brukar handla ca en till två gånger i veckan ungefär.
Oftast så ligger kvittot jag får tillbaks på nånstans mellan 120 - 200:- .När jag brukar gå iväg till min lokala pizzeria eller om jag äter ute nån annanstans så brukar det kosta minst 65:- att få i sig nåt. På min lokala pizzeria så kostar mat där minst 60:- och då är inte drickan inräknad som brukar kosta 28:- för en två liters läsk. Så slutsatsen av att äta ute för mig kostar alltså för endast en dag och en enda måltid mellan 60 - 88:-, vilket är rätt mycket då det bara ska täcka en enda måltid.

Om jag ligger på minimum när jag handlar så är det ca (avrundat upp) 250:- i veckan. Vilket blir en tusenlapp i månaden. Om jag istället tar max så hamnar jag på 1.600:- i månaden ca. Så det är därimellan jag ligger oftast med min matbudget i dagens läge.

Men visst har jag perioder då jag käkar ute en del med. I vintras åt jag pizza ca två gånger i veckan en månad då jag var så trött på att stå och laga mat till mig själv. Det är ju åtta vardagar av pizza! Visst där försvinner ju en hel handlarvecka på mellan 240 - 400:-. som jag annars skulle ha haft. Men utgifterna för pizzan och läsken blir ju rätt höga om man jämför.

Har ju ofta fått frågor om VAD jag äter och hur mina inköp ser ut, så med det här inlägget är väl dom frågorna lite besvarade.

Kan ju ge ett matrecept här på slutet som jag kört mycket senaste tiden:

1-3 skivor grillkarre som är stekta i lök och matolja + salt & peppar (Antal skivor varierar beroende på om man är 1-2)
Kokt färskpotatis (äter med skalet på)
Isbergssallad med rå lök, eller dom grönsaker man själv föredrar.
Valfri dryck

En sån här stor måltid är mycket billigare än vad en pizza är! Dessutom blir man väldigt mätt, det kan jag intyga.


6 kommentarer:

 1. Tusan - nu blev jag ju hungrig! ;)

  SvaraRadera
 2. Hej.
  Men du dricker väl inte 2 liter läsk till en måltid?

  SvaraRadera
 3. Per: Ja förstår det, vart jag med när jag skrev det där :)

  D.E.L: Nej, men jag skrev mellan 60-88:- Bara pizza 60 och med läsk 88:-. Det varierar ju från gång till gång.

  SvaraRadera
 4. Hej,
  Tänkte bara fråga: Om du slutade spara i dag, hur länge skulle det då dröja innan du fick ihop till din miljon? Det vill säga jag undrar hur dina investeringar av sparade pengar står sig relativt mot själva sparandet? Hur mycket har du fått ihop genom investeringar och hur mycket är rent sparande? Vilken procent eller liknande eftersträvar du? Jag antar att man på egen hand kan göra en uppskattning genom att läsa din sida men jag är lite lat och vill hellre höra från källan själv. Tack på förhand.

  SvaraRadera
 5. Va kan man bli trött på pizza???

  Men klart är att det finns mycket pengar att spara på att köpa rätt mat. Vi gjorde själva ett test för ett bra tag sedan där vi hade en billig vecka som innebar att den totala matkostnaden var lite över 150 kr för en hel vecka. Då ingick frukost, lunch o middag och det var heller ingen dålig mat.

  Sen ska man ju självklart unna sig en pizza eller annat lite då och då. Ibland är man ju som du säger helt enkelt inte sugen på att laga mat.

  Många kan nog spara ganska mycket pengar varje månad på att välja sin mat lite bättre.

  SvaraRadera
 6. Anonym: Om jag slutade spara idag skulle det ta väldigt många år innan jag kom till en miljon. Det är en sak jag vet. Men mitt mål har aldrig varit en miljon, utan det som jag strävat efter som nummer ett är att man ska ha en trygg tillvaro samt att man har en tryggare framtid med sitt sparande. Men jag gissar uppskattningsvis att jag fått in nånstans bortåt 10% på räntor och liknande genom åren.

  Klas: Oj 150 kr för en vecka låter ju magiskt. Blir nyfiken på vad ni åt då och om det ni åt gav bra med näring?

  SvaraRadera