2012-01-09

Nytt år och nya tankar

Nytt år och nya inköp är planerade, men sparande är även inplanerat som vanligt.  Kommer bli en trög start på året precis som det var förra året. Det här året har jag inte tänkt att sätta upp nåt mål om jag ska vara helt ärlig, utan det som blir över varje månad blir över. Inga summor eller mål inplanerade alls detta år.

Känns bra på ett sätt, har inget jag "behöver" anpassa mig till utan kommer köra på mer sporadiskt. Jag har även inplanerat vissa inköp som man måste göra i livet. Funderar på att köpa tvättmaskin bland annat. Lite såna där saker.

Fick lite bankränta förra veckan med. Har redan bränt en hel del av den. Men lite är det kvar och kommer öka på sparkontot med ca +4.000 - 5.000:- (Har inte kollat exakt än). Men nåt sånt.

Nästa lön blir det inget alls sparat, utan det kommer först i februari skulle jag tippa.

5 kommentarer:

 1. Hej, har följt din blogg i snart ett års tid, tycker du har skrivit väldigt många intressanta och läsvärda inlägg, vill tacka för att du bloggar om ditt sparande, det är motiverande att se att det är möjligt att nå större summor om man bara har tålamodet och viljan för det!

  SvaraRadera
 2. Simon: Tack för det! Ja det är fullt möjligt för en låginkomst person att nå ca 1 miljon inom 15 år ca. Vill man inte hålla på så länge så går det på bara 3 år ca få ihop en kvarts miljon om man anstränger sig.

  Allt handlar om prioriteringar i livet!

  Hur går det för dig själv?

  SvaraRadera
 3. Det du säger stämmer så bra, jag har själv en vanlig arbetarlön och har alltid tänkt att "man får helt enkelt leva efter sin lön och hanka sig fram" istället för att ta tag i siutationen genom att faktiskt skära ner på alla onödigt dyra abonnemang, ta med lunch till jobbet osv.

  Jag tog tag i min ekonomiska situation för drygt ett år sen, just nu har jag en helt avbetald bil värd ca 100k och ca 20k på sparkonto, detta har jag åstadkommit helt genom att lägga undan ca 7k-10k varje lön.

  Det är så lätt att slösa pengar men samtidigt så lätt att spara(!) och jag föredrar det senare för som du själv sagt i något tidigare inlägg pga tryggheten det ger och möjligheten att köpa något större som hus eller liknande i framtiden som jag och min flickvän planerar göra i framtiden.

  blev lite långt, men tack igen för en bra blogg!

  SvaraRadera
 4. Simon: Ja det låter ju kanonbra det du åstakommit på ett år bara. Tänk vart du ligger om 5 år ca? Kan ju inte bli bättre eller hur? Hoppas fler får upp ögonen och börjar tänka framåt lite!

  Sen är det ju bara en tidsfråga innan du sitter i huset med din flickvän! Bara kämpa på några år så blir det av. Allt går om man ger sig fan på det! Eller hur?

  SvaraRadera