2012-04-02

Skatteåterbäring 2012 / Google Adsense

Fick hem min deklaration och skatteåterbäring idag. Det blev inga monster summor men jag är glad att jag slapp betala något som jag faktiskt trodde från början. Det kom in +178:- tillbaks och det får jag vara otroligt nöjd med.

Har även fått min första Google Adsense utbetalning på +715,64:- men tog alternativet "check" så det kommer försvinna en hel del på den summan. Men ska lägga upp checken senare när den kommit hem. Nån som har koll på hur mycket det kostar att lösa in den på Nordea och om jag eventuellt behöver betala skatt på summan?  Tacksam för svar!

9 kommentarer:

 1. Sist jag löste in postväxel handlade det om 50 kr om jag inte minns fel. Tror detsamma gäller för checkar. Skatt betalar du ju om du gjort någon vinst eller får det som "lön". Tror dock inte att dem ser denna checken hos skatteverket så du slipper nog ;)

  SvaraRadera
 2. Andreas: Har läst runt lite och en del säger att det kostar 150 kronor att lösa in den. Men själv vet jag inte alls. Skatten är jag osäker över med. Hoppas på att nån adsense användare ser mitt inlägg.

  SvaraRadera
 3. Gammalt men... http://rundkvadrat.com/2007/04/20/deklaration-beskattning-av-natinkomster/

  Jag brukar skriva med summan från föregående år under hobbyverksamhet och berätta att det handlar om Google Adsense i en kommentar när jag deklarerar, ingen som ringt och klagat från skatteverket än =)

  SvaraRadera
 4. A.S.F : Okej, tack för det! Har du nån koll på vart man kan annullera checken på Google Adsense sida? Har du fått check tidigare eller bara till konto?

  SvaraRadera
 5. Skatt betalar man väl bara på pengar som anses vara lön och borde du väl även betala arbetsgivaravgifter eller har jag fel?

  Det enklaste borde ju vara att göra som A.S.F gör eftersom man får tjäna ganska mycket på hobbyverksamhet (sist jag kollade var det 50 000:-/år) och om du deklarerat det och skatteverket inte hör av sig så har du ju iaf inte varit oärlig :-)

  SvaraRadera
 6. Hej igen! Ursäkta det sena svaret men jag har bara fått till konto och vet inte hur du ska annullera en check.

  SvaraRadera
 7. A.S.F: Hej! Det är ingen fara. Okej, får se hur det går framöver.

  SvaraRadera
 8. Jag skriver också in google adsense som hobbyverksamhet i deklarationen, jag har för mig att det dras nästan 50% i skatt där, har jag fel?

  Å andra sidan kan man kanske ta med mobiltelefon/dator (om man köpt det) som kostnader eftersom man använder dessa när man bloggar.

  Mvh //Ekonomisk Trygghet

  SvaraRadera
 9. John: Okej, ja det är väl så man får göra då. Tack för ditt svar!

  SvaraRadera