2009-12-15

Inför nyårsafton (16 dagar kvar)

Det är ju inte bara en högtid denna månad, det är ju faktiskt två om man räknar nyårsafton som en sådan. Ännu en dag med mat och festligheter som ska handlas för många. Själv blir det ingen dyr historia utan det kommer satsas på att ha det trevligt istället för att bränna en massa pengar på skumpa, fyrverkerier och festmåltider av stora slag.

Många kommer med två kassar från systembolaget dagarna innan samt en påse med fyrverkerier och dyr fin mat. Det gräver hål i plånboken och gör att många får leva fattigt i Januari. Där kan man tänka om i alla fall om man vill ha kvar pengar.

När det handlar om fyrverkerier så har jag inte köpt några på många år, slutade när jag var 19 år faktiskt, tyckte det vart för himla dyrt att sätta eld på pengarna. Men man kan ju ordna fin mat ifall man vill ha nån middag under kvällen för rimliga pengar förstås. Det går ju om man letar lite.
När det gäller alkohol så dricker varken jag eller min flickvän så det är inget som vi sitter och saknar precis. Tycker det räcker med att köpa nån god cider till exempel som inte kostar mer än några kronor i rätt affär.

Det går faktiskt att ordna en mysig kväll med god mat och god dricka för långt under hundralappen, fast det är nyårsafton.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar