2009-03-23

Inkomstdeklarationen

Läste just på skatteverkets hemsida att alla inkomstdeklarationer har börjat skickats ut. Jag ser fram emot att få min. Tycker alltid det är kul att öppna den och ta sig en titt på alla siffror som finns i den. Är inte med och betalar kyrkavgift den här gången. Blir lite extra pengar tillbaks då. 


3 kommentarer:

  1. Samma lika här. Gick ur kyrkan själv samt tänkt börja göra avdrag för lite investeringar i bostaden som jag inte engagerat mig i tidigare. Det borde spara någon extra krona åtminstone.

    Jag vet inte hur det är med dig men ju mer pengar jag skaffar mig ju mer värde får även den minsta summan pengar. Skulle jag få in 500kr extra så har den summan betydligt större värde nu än vad den hade för något år sedan även om det är en marginell skillnad i plånboken.

    SvaraRadera
  2. kristian: Okej, ja men oavsett hur mycket pengar man har så är det alltid bra att man inte tappar värdet på en femhundring. Jag är likadan som dig där.

    Får man fråga hur mycket du har sparat ihop?

    SvaraRadera
  3. Jag har just nu ca 77.000kr indelad i olika former. Har sparat runt 5300kr/mån sen augusti. Innan dess har jag dålig data så det är svårt att säga hur mycket jag lagt undan i snitt men runt en tusenlapp tror jag är rimligt att anta. Då är denna senaste löning ej inkluderat som innebär att jag lägger undan minst 6000kr där 500kr går till aktiefonder, 2500kr till ett långsiktigt likviditetskonto samt 3000kr avsatt för semester och upprustning av framtida boende om det behövs. Detta blir dubbelt upp då min sambo avsätter samma summa även hon. Har planerat en del shopping denna månad så det kommer nog endast landa på 6000kr i sparande men det får man väl vara hyffsat nöjd med tycker jag. Målet var att ha 83000kr i kapital innan december. Jag har det innan april så jag satte ribban lite lågt onekligen. Den mini-magiska sexsiffriga blir det att satsa på till sista december och det ser jag inte som en omöjlighet om jag fortsätter att hålla mig frisk och kry :)

    SvaraRadera