2010-07-07

Vad har du/ni för bankkonton?

Har funderingar på att skaffa ett extra sparkonto på en annan bank och sätta över en sexsiffrig summa som får vara där tills vidare. Men lite osäker på vilka banker som fungerar bäst och är pålitligast. Sen finns det väl banker som betalar ut ränta per månad eller per kvartal. Det skulle jag tycka vore bra. Samt att man kan se den intjänade räntan medan man sparar.

Tänkte därför fråga mina läsare vad ni har för bankkonton som ni sparar på och vad ni kan rekommendera, samt hur det fungerar just där.

Storbankerna har alltid så usel ränta mot andra mindre banker, det känns lite som ett hån mot oss kunder, men samtidigt kontrar storbankerna ofta med att dom har en massa fördelar och liknande som vi istället skall glädjas över.


5 kommentarer:

 1. Hej,

  Jag rekommenderar Ikanobank sparplus-konto som erbjuder högre ränta vid ett större sparande än 100 000 kr. Jag har själv dom. De känns seriösa och har statlig insättningsgarati. Du ska akta dig för exempelvis parex och liknande som inte omfattas av den svenska insättningsgarantin.
  Lycka till!

  SvaraRadera
 2. Sök på Pricerunner och se vilken bank som passar dig bäst.

  SvaraRadera
 3. Ramos: Okej, tack för förslaget.

  Micke: Jo, men nu var jag mer nyfiken på vad andra har för erfarenheter och vad andra rekomenderar.

  SvaraRadera
 4. Hej! Ett förslag på bank (eller finansmarknadsbolag är de nog) är sevenday. De betalar ut ränta varje månad (drar av skatten också) Jag använder dem utöver akelius och jag tycker att det har fungerat bra både vid insättning och uttag.

  Jag har förresten precis lagt till din blogg på min realtidsuppdaterade blogglista, hoppas det är okej med dig! Superbra för att kunna följa favorit-ekonomibloggarna via mobilen :)

  SvaraRadera
 5. Marginalen har just nu 2% ränta och inga avgifter vid uttag, inga max uttag. Det enda är att man får vänta några dagar innan pengarna kommer in så du kan se dem på kontot, samt att det tar några dar även när du ska ta ut dem. Man ser även hur mycket ränta man har "skrapat ihop" oxå. Dock dras skatten bort från den vid årsskiftet. Hoppas detta hjälpte.

  SvaraRadera