2009-06-01

Mer köp i fonder

Jag har funderat att ta och investera lite mer i fonder framöver. Jag har ju börjat lite blygsamt och kommer väl fortsätta i den takten. Så ett par tusen hade jag tänkt slänga in i nån av mina nuvarande fonder denna månad. Ska klura lite på vilken det blir. Men det lutar just nu åt rysslandsfonden som jag har.

Jag tror personligen att marknaden angående fonder kommer gå upp mer framöver.
Vad tror ni?

6 kommentarer:

  1. Om man pratar om marknaden för fonder som en helhet blir det väl egentligen en diskussion om huruvida index kommer att gå upp eller ned. Menar du rysslandsfonder specifikt eller fonder i allmänhet?

    SvaraRadera
  2. Då vi fortfarande befinner oss i en lågkonjuktur så känns det som om nästan vilken fond som helst kommer gå upp om man har möjlighet att vänta in konjukturssvägningen. Ett tips kan vara att kolla upp nordnets eller avanzas kapitalförsäkring. Kan spara en rätt mycket skattepengar. I den kan du ha både aktier och fonder. Själv köper jag nästa uteslutande aktier, då slipper man ju även fondavgifterna som kan bli rätt mycket om man är långsiktig med sitt sparande.

    SvaraRadera
  3. Anonym: Jag tänkte väl mest på rysslandsfonder nu.

    Micke: Okej, jo du har förmodligen rätt. Det mesta kommer gå upp det tror jag med. Sen om jag personligen kommer spara långsiktigt i mina fonder eller avbryter vid årets slut, det får jag se. Ska kolla upp det du nämnde.

    SvaraRadera
  4. Jag har investerat i Nordamerika men det har inte gått så bra hittils. Väntar på en vändning UPPÅT!

    SvaraRadera
  5. Wicke. -Varför valde du just Nordamerika?

    SvaraRadera
  6. Wicke: Det kan ju vara bra att vara selektiv när det gäller Nordamerika nu då inflation är ett stort hot mot landet och stor press på de större företagen. Tror dock på lång sikt att investeringar i landet kan ge god avkastning sen när det stabiliserat sig - om flera år enligt analytiker. Men man ska aldrig lita på prognoser. Vad som helst kan hända. Gå på känn - det gör så många andra :)

    SvaraRadera