2009-06-25

Sparande Juni

Jag har tagit beslutet att sälja av fonderna trotts förlust. Får se om jag kommer in i det lite senare igen. Men ska inrikta mig på mina nästa två mål med sparandet som jag nämnde tidigare. Efter det kan jag chansa mer i fondvärlden.

Det beslutet kändes bäst för mig. Så kör på som jag gjorde tidigare.

Sparade undan +6.011:- av lönen idag och ligger ungefär på samma saldo som månaden innan.

5 kommentarer:

  1. tror risken är stor att du ångrar dig, tyvärr.
    /sofia

    SvaraRadera
  2. Grymt att kunna spara så, bra jobbat!

    SvaraRadera
  3. Sofia: Jo, det är väl en risk. Men man vet aldrig hur det går. Det är alltid lätt att vara eftersmart.

    Nonhosonno: Tack! Ska nå nästa delmål snart hoppas jag. Ska försöka trycka undan samma summa nästa månad om inte ännu mer. Ska ta i lite extra då.

    SvaraRadera
  4. Eftersom det är första gången jag är inne på din blogg läste jag igenom några sidor tillbaka. Mycket intressant läsning måste jag säga. Mycket av det du skriver håller jag helt med om.

    Jag tycker det är super bra jobbat med sparandet. Jag personligen mår mycket bättre av att ha 50000kr i buffert än att ha en stor coolt tv på väggen. Men många människor verkar leva efter mottot: "Den som har mest skit när den dör vinner". Visst både jag och min man är väldigt tekniskt intresserade och vi har mängder med tekniska skit prylar som vi kanske inte behöver egentligen, men inte en enda grej vi har är på avbetalning. (min man är allergisk mot avbetalning och krediter).

    Jag tror även att många unga tror att deras kompisar har råd med alla coola saker som dom har och man vill ju inte vara sämre än sina kompisar därför köper man på avbetalning eller på kredit för man vill ju ha allt NU. Inte om 3-4 månader när man kanske sparat ihop till det. Oftast är det ju inte så mycket man betalar per månad heller. Men dom där 500kr hit eller dit blir till slut mer än vad man har utan att man tänker på det. Och företagen som ger krediten eller fixar avbetalningsplanen skiter ju i om personen i fråga inte kan betala av får då går det bara till inkasso och företagen får ändå sina pengar + lite till.

    Mycket skrämmande.

    Vår lägenhet är just nu väldigt tom. Vi flyttade i mars till en 47kvadrat större lägenhet och har inte haft möjlighet att köpa mer möbler. Jag tror vi denna månaden skall köpa lite hyllor så vi får mer förvaring, men annars får det vänta. Vi har resonerat som så att det är bättre att vårt projekt med att inreda lägenheten tar 3-4 år än att vi springer i väg till IKEA och fixar kredit för om jag inte får tag på jobb när min föräldraledighet är slut så måste vi har så lite fasta utgifter som möjligt så att vi håller oss flyttande.

    Du frågade i något inlägg för ett tag sedan hur länge man skulle kunna överleva utan att det går åt helvete. Om min man fortfarande har kvar sitt jobb och om vi skulle sälja alla våra aktier (Vilket vi inte vill) så skulle vi nog i dags läget överleva upp till max 1 år.

    Ett lagom vimsig inlägg. =) Det kommer säkert fler jag är speciallist på att lida från ämnet och vimsa ut till något helt annat och så brukar kommentarerna var ganska långa =) Men men. Gillar din blogg i alla fall =)

    SvaraRadera
  5. Fru S: Jag har gjort lite samma sak. Det tog mig runt ett år att inreda lägenheten. Är fortfarande inte klar. Men jag vägrar stressa fram bara för att ha det senaste och diverse saker. Jag har allt jag behöver nu. Det är bara lite småsaker som fattas.

    Får säga tack för att du gillade läsningen. Ska fortsätta ösa ut inlägg så fort några tankar kommer upp eller nåt händer på min ekonomiska front, och det gör inget alls om du skriver långa kommentarer.

    SvaraRadera