2009-10-05

Från rik till fattig

Läste på nån nyhetssida om folk som vunnit miljoner dollar i olika sammanhang och är idag helt luspanka. Jag förstår inte hur man kan hamna där, blir folk så tokiga att dom börjar leva som kungar när pengarna trillar in på kontot. Är det ingen som stannar upp och funderar lite ens? Har läst tidigare att det hänt med svenska lotto och travvinnare med.

Visst kan man unna sig nåt hus och bil hit och dit. Men folk lämnar verkligen plats åt storhetsvansinnet. Lever för dagen och tänker inte alls på morgondagen. Det är tragiskt när man läser om det. Vilken ångest dom måste ha i efterhand sådär när dom står och jobbar på sitt gamla företag som dom säkert var så glada av att slippa tidigare. Nästan så man mår dåligt själv.

Såg att det var nån på lotto för några veckor sen som vann 29.597.000:- kronor. Hoppas den personen tänker till lite och inte hamnar i nån köpfrossa. Läskig summa!

3 kommentarer:

  1. jag tror att det spelar ingen roll hur mycket eller hur lite pengar man har. Det viktiga är hur man handskas med sina pengar. En vanlig "svensson" kan bli rik idag om man vill och vill lära sig. Det handlar om attityden.

    SvaraRadera
  2. Jag håller också med dig Minna. Jag tror att det handlar jätte mycket om vilken iställning man har till pengar. Om man har inställningen att pengar är till för att handlas upp så kommer det inte spela någon roll om personen i fråga vinner 1 miljon eller 100 miljoner pengarna kommer ändå ta slut. Jag tror man måste ha ett intresse för pengar för att inte göra slut på allt på en gång. Tex om vi vann 1 miljon skulle allt inte göras slut på. Vi skulle använda en del till handpenning på ett hus och en del skulle sättas undan som buffer till huset och en del skulle åka raka vägen in på vårt aktiekonto. Men detta skulle inte alla göra. Varför spara pengar när man kan göra slut på dem idag. Den attityden är det många som har idag tyvärr.

    Alltså det krävs ett visst intresse för att våga spara pengar inför framtiden :)

    /Fru S

    SvaraRadera