2009-02-11

Budget och årsplan

När man väl lyckas kommit fram till hur månadsplanen ser ut så kan man genast ta fram årsplanen. Om vi fortsätter på exemplet som jag drog i inlägget nedan så ser vi att ditt årliga sparande landar på 48.000:- kronor. Men det beror på hur strikt du sparar. Drar du in på nöjen och alltför dyr mat så kan du lätt komma upp i summor mellan 60.000 - 70.000 kronor på ett år.

Jag har själv lyckas spara mer än så på ett år, och det går bara man är fokuserad som sagt och prioriterar sparpengarna och inte låter sig dras med nöjen som kostar eller vanlig lyxkonsumtion som är rätt vanligt i vårt samhälle idag. Det gäller att ha tålamod och att vara målmedveten. Sen är det ju en kul utmaning att se om man verkligen håller måttet på sparfronten.

2 kommentarer:

  1. Hur planerar du för jobbiga månader som jul osv? Sparar du mindre då eller sparar du mer månaden innan. Jag har nog ganska lätt att spara men juni , juli och december skrämmmer lite!!!

    SvaraRadera
  2. Den månaden som jag har haft mest problem med är just december. Som du säger så får man lägga undan lite extra nån annan månad om man nu behöver köpa dyra julklappar eller liknande. Ska man uppnå sin sparplan så får man räkna med att nån månad inte blir som man tänkt sig.

    SvaraRadera