2009-02-19

Förra årets bankränta

Jag berättade i ett tidigare inlägg hur mycket ränta jag fick in före och efter skatt under förra året. Jag tänkte redovisa lite hur mycket jag tjänade baserade på olika perioder.

Under hela året tjänade jag 10.184:-

Per månad blir det: 848,6:- kronor
Per vecka blir det: 212,2:- kronor
Per dag blir det: 30,3:- kronor
Per timme blir det: 1,26:- kronor

*Alla belopp är räknade på när skatten var avdragen.

5 kommentarer:

  1. 10.000kr är inte fy skam som "gratispengar" inte. Om mitt senarelagda ekonomiska delmål går vägen så ska jag få ut en extra månadslön om året i avkastning. För många är det mycket, för andra lite men för mig är det helt OK :)

    Kul att du får det att rulla på. Har du några mål eller delmål att se fram emot eller samlar du bara pengar på hög för sakens skull?

    SvaraRadera
  2. Ja, det var härligt att få den summan bara sådär. Gjorde inget ansträngande för den precis.

    Jag har delmål och mål givetvis.
    Mitt delmål är att få ihop minst 50.000:- kronor detta år. Mitt mål och ett andra delmål kommer jag avslöja lite senare i bloggen.

    Vad har du själv för mål?

    SvaraRadera
  3. vad bra ränta! Jag ser också fram emot att få in ränta! 1,26 i timmen är inte så illa=) Mycket mer än vad jag har just nu! Det måste vara en kick för dig att se räntan öka. Hur har du tänkt göra för att den inte ska sjunka nu när räntorna är så låga? Ska du satsa på fonder och aktier eller?

    SvaraRadera
  4. Jag tror defintivt det är mycket nyttigt att ha mindre delmål för att få en ordentlig utveckling så vi tänker nog lite lika där tror jag.

    Jag har i mitt närmaste delmål att ha 83.000kr i kapital innan året är slut. Det är ganska lågt räknat egentligen då jag har ca 70.000kr för stunden. Det är dock ett nytillkommet mål men det egentliga målet jag hade satt upp sen tidigare är att få ihop 100.000kr innan sommaren 2010. Det känns knappast som en omöjlighet om jag håller det jämna tempot jag hållt. Det är alltså delmål 1. Sen är det bara att fortsätta att räkna.. Uppdateringar kommer säkert om du behåller bloggen under ett par år :)

    Ser fram emot utvecklingen under 2009 så det bara skriker om det :) Löning snart också. Bara inväntar att få... inte slösa pengar :)

    SvaraRadera
  5. Minna: Tack! Ja hade tur med bankräntan under förra året, tyvärr så blir inte nästa år lika bra dock. Fonder och aktier tycker jag är väldigt osäkert personligen. Men kanske ska fundera över aktier. Kommer dock inte lägga några större summor i så fall.

    Kristian: Härligt med lika tänkande.

    Låter som bra mål. Det är härligt att få igenom sina mål på sikt och verkligen se att man lyckades. Viktigt för självförtroendet om inte annat.

    Håller med, snart löning. 2009 blir ett intressant år.

    SvaraRadera